Sport
DANCI ODLAZE KUĆI RAZOČARANI

Australci slave prolaz
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Pogotkom Leckieja u 60. minuti susreta australski nogometaši ušli u osminu finala SP-a i načinili golemi, planetarni iskorak

Prijeko potrebna pobjeda izostala je danskoj reprezentaciji, a kako je ona pripala australskoj, tada su popularni "kenguri" odskakutali u osminu finala.



Očekivano su Danci preuzeli posjed lopte i na isteku desete minute kreirali opasnost zdesna, odakle je Olsen prizemno ubacio pred australska vrata, gdje je netko od "žutih" uklizavanjem izbio loptu ispred natrčalog Lindstroma. Minutu zatim prijetnja za Australce ponovno je došla s desne strane igrača u "crvenim" dresovima, točnije Braithwaita koji je produžio za utrčalog Jensena, čiji je udarac u bliži kut Rayan paradom izbacio u korner. Osam minuta poslije toga Danci su zaprijetili slijeva preko Maehlea, koji je uputio upotrebljivi prizemni centarašut koji je Rayan uz pomoć suigrača izbio iz 16-erca. U 22. minuti Australci su uputili prvi udarac u okvir vrata, i to nejaki budući da je McGree tako šutirao pravo u Schmeichelove ruke. Slično kao šest minuta ranije Maehle, u 25. je po lijevom boku prošao Lindstrom i stvorio gužvu pred vratima koja je ponovno bila očišćena. Do odmora se više nije imalo što raščišćavati jer nije bilo uzbuđenja pred vratima.

U nastavku su oba izbornika načinila po izmjenu, nakon kojih su u 48. minuti Australci imali (polu)prigodu iniciranu slijeva od McGreea koji je ubacio na 12 metara, a Irvine iz obećavajuće pozicije šutirao visoko preko vrata. Novom je dvostrukom izmjenom danski izbornik krenuo po prijeko potrebni pogodak koji su ubrzo postigli Australci. Na svojih su 16 metara oteli “crvenima” loptu i sijevnula je kontra preko Leckieja, koji je usprintao na desetak metara od Schmeichela i zatim pogodio lijevi donji kut - 1:0. Danski je izbornik zatim ubacio posljednje karte u igru od koje je Dolberg u 71. minuti iznudio prekršaj u kaznenom prostoru i alžirski sudac pokazao na “bijelu točku”, ali zatim promijenio odluku jer mu je pomoćnik sugerirao zaleđe danskog napadača. Jalovo su zatim Danci pokušavali popraviti štetu nailazeći na zid “žutih”, koji se zaljuljao u 88. minuti kada je Bahov pokušaj zdesna završio pokraj bližeg kuta te u petoj minuti nadoknade vremena pokušajem loba Corneliusa glavom koji je završio preko grede za veliko slavlje Australaca! D. Lekšan

 
Standings provided by Sofascore
SKUPINA D
Al WAKRAH - Stadion Al Janoub. Noćna utakmica. Teren odličan. Gledatelja: 40.000. Sudac: Mustapha Ghorbal (Alžir) 7. Strijelac: 1:0 Leckie (60). Žuti kartoni: Behich, Degenek (Australija) i Skov (Danska). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: MATHEW LECKIE (AUSTRALIJA)

AUSTRALIJA

1 (0)

Rayan 7, Degenek 6,5, Souttar 7, Rowles 6, Behich 6,5, Leckie 7 (od 89. Hrustic -), Irvine 6,5, Mooy 6, Goodwin 6 (od 46. Baccus 6), Duke 6 (od 82. Maclaren -), McGree 6,5 (od 74. Wright -).

DANSKA

0

Schmeichel 6, Nissen 6 (od 46. Bah 6,5), Andersen 6, Christensen 6,5, Maehle 6 (od 70. Cornelius -), Hojbjerg 6, Jensen 6 (od 59. Dolberg 6), Olsen 6 (od 70. Skov -), Eriksen 6,5, Lindstrom 6,5, Braithwaite 6 (od 59. Damsgaard 6).

Možda ste propustili...

IZBORNICI USTRAJNI U SVOM ZAHTJEVU

Odluka o broju igrača 22. travnja

FRANCUSKA POČELA ODBROJAVANJE DO POČETKA OLIMPIJSKIH IGARA

U Grčkoj sve spremno za paljenje olimpijske baklje, koja će na put do Pariza

FINAL FOUR HRVATSKOG RUKOMETNOG KUPA

Spačva sa Zagrebom, NEXE na Sesvete

Najčitanije iz rubrike