Sport
(NE)OČEKIVANI PORAZ SVJETSKIH PRVAKA

Khazrijev pogodak ipak na kraju utješna nagrada
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Prije posljednje utakmice u skupini Francuzi su osigurali prolaz, stoga je izbornik Dechamps na teren poslao čak devet novih igrača. Osjetilo se to na izvedbi, ali Tunis to nije iskoristio, iako je bio bolji protivnik. No vidjeli smo premalo, posebno u prvom poluvremenu. U 8. minuti se zatresla francuska mreža, ali VAR je potvrdio da je strijelac Gandri bio u zaleđu. Jedinu ozbiljniju akciju svjetski prvak odigrao je u 25. minuti, kada se Coman našao u dobroj prigodi, ali je s pet metara promašio cijeli gol. Francuzi su potom još umrtvili tempo, lopta je najviše bila u posjedu njihovih stopera, stoga protivnik nije imao previše prostora da razvije napadačku igru. Tunis je tražio svoj prvi pogodak na prvenstvu, on je stigao u 58. minuti. Očajni Fofana izgubio je tko za koju po redu loptu, Skhiri ju je proslijedio do Khazrija, koji je ušao u kazneni prostor i s 12 metara preciznim udarcem pogodio za vodstvo i nadu za osminu finala. Nakon pogotka Kahzri je napustio igru zbog ozljede. Pet minuta kasnije Dechampas radi odmah trostruku izmjenu, očito je da nije imao namjeru izgubiti ovu utakmicu. Do kraja se igralo pred golom Tunisa, Mbappe i Kolo Muani imali su dobre prigode. U 98. minuti zatresla se mreža Tunisa, ali VAR je poništio pogodak Griezmanna, koji je bio u zaleđu. Francuska je na kraju pobjednik skupine, a Tunis ide kući. N.B.

 
Standings provided by Sofascore
SKUPINA D
DOHA - Stadion Education City. Vrijeme i teren idealni za igru. Gledatelja: 43.627. Sudac: Matthew Conger (Novi Zeland) - 7. Strijelac 1:0 Kahzri (58). Žuti karton: Kechrida (Tunis). Crvenih kartona nije bio.

IGRAČ UTAKMICE: WAHBI KHAZRI (TUNIS)

TUNIS

1 (0)

Dahmen 6,5, Talbi 6, Meriah 6, Gandri 6,5, Maaloul 6, Laidouni 6, Skhiri 6,5, Kechrida 6, Khazri 7 (od 60. Jabli 6), Ben Romdhane 6 (od 74. Chaaleli), Slimane 6 (od 83. Abdi).

FRANCUSKA

0 (0)

Mandanda 6, Disasi 6, Varane 5,5 (od 63. Saliba), Konate 6, Camavinga 5, Tchouameni 5,5, Fofana 5 (od 73. Greizmann 6), Veretout 5 (od 63. Rabiot 6), Guendouzi 5 (od 79. Dembele), Kolo Muani 6, Coman 5,5(od 63. Mbappe 6,5)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike