Regija
UZ MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

Ne parkirajte vozilo na mjestu za invalide!
Objavljeno 1. prosinca, 2022.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, policijski službenici Policijske uprave požeško-slavonske su u suradnji s Gradom Požega te predstavnicima udruga koje djeluju na području poboljšanja uvjeta za osobe s invaliditetom proveli zajedničku aktivnost sa ciljem senzibiliranja šire javnosti o problematici pristupačnosti te podizanja razine svijesti svih sudionika u prometu u pogledu skrbi o osobama s invaliditetom.


 Na području Policijske uprave požeško-slavonske tijekom deset mjeseci ove godine evidentirano je 299 prekršaja parkiranja na mjestu rezerviranom za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, a za koji je propisana novčana kazna u iznosu od 700 kuna. Za istaknuti da je na području Policijske uprave požeško-slavonske stanje sigurnosti u pogledu kaznenih djela, prekršaja ili ostalih događaja u kojima bi žrtve bile osobe s invaliditetom ili osobe starije životne dobi dobro, a tome zasigurno doprinosi i dobra suradnja policijske uprave s udrugama osoba s invaliditetom i lokalnom zajednicom te aktivnosti kao i ova današnja. Policijska uprava požeško-slavonska kontinuirano tijekom cijele godine provodi razne preventivne aktivnosti usmjerene na osobe s invaliditetom.


„Dužnost svih nas, svih članova društva je doprinijeti poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom i zalagati se za društvo jednakih prilika i mogućnosti. Uz nastojanja za uklanjanje svih vrsta prepreka, izrazito je važno kroz edukaciju i socijalnu podršku doprinijeti olakšavanju ostvarivanja prava osoba s invaliditetom. Grad Požega podržava rad udruga koje doprinose ostvarivanju ovih prava, te se zalaže za ravnopravno uključivanje osoba s invaliditetom u sve sfere društvenog života,” rekla je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović. O prilagođavanju prostora izvijestila je pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i gospodarenje Andreja Menđel: „Ove godine prilagođavaju se prostori Glazbene škole i Osnovne škole Dobriša Cesarić u Požegi. Ono što je nama bitno, da svi budemo tu jedni za druge, da komuniciramo te odradimo stvari koje možemo, u kratkom roku. Novije zgrade nisu zadovoljavale uvjete pristupačnosti, pa sada u svim novim pozivima osim onog zakonskog minimuma, nastojimo prijeći prag i omogućiti što bolje uvjete“. (B.S.T.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana