Sport
SUDAR NOGOMETNIH MAJSTORA

Luka Modrić želi još ostati u Kataru
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Kapetan je liderski poručio kako Hrvatska nije došla u Katar samo da bi prošla skupinu

Luka Modrić vjerojatno igra svoje posljednje svjetsko prvenstvo, no i dalje je jedan od najvažnijih igrača hrvatske nogometne reprezentacije. Za kapetana Vatrenih uistinu vrijedi ona dobro poznata izreka o starom vinu, jer rijetki su nogometaši koji i s 37 godina na leđima i dalje čuvaju svoje mjesto među najboljih igračima svijeta.



To hrvatska "desetka" svakako jest, što potvrđuje ne samo subjektivnim dojmom nego i golim brojkama. Za Real Madrid je ove polusezone odigrao 18 utakmica u kojima je zabio pet pogodaka uz dvije asistencije i "doziranje" minutaže. Za reprezentaciju je, pak, u ovoj godini odigrao 11 utakmica i postigao tri pogotka i asistenciju, participirajući kraće na terenu samo u prijateljskim susretima te na startu Lige nacija. No, puno više od same statistike važnost Modrića svima je jasna kada se pogledaju njegove izvedbe. Lopta je u njegovim nogama najsigurnija, s lakoćom se rješava pritiska i većeg broja suparnika i tako svojoj momčadi donosi ne samo uspostavu ravnoteže nego i kontrolu nad susretom. Još nam je svima dobro u sjećanju ovogodišnja fenomenalna asistencija u Ligi prvaka desnom vanjskom, potez koji je gotovo patentirao.

U dresu Vatrenih još je uočljivije kada je on na terenu i kad nije. Dovoljno je sjetiti se samo dvoboja s Danskom u Ligi nacija gdje su on i Mateo Kovačić ulaskom u drugom poluvremenu potpuno preokrenuli susret te Hrvatsku iz podređene pozicije doveli u apsolutno dominirajuću. Svi smo svjesni privilegija koji imamo gledajući ga u nacionalnom dresu i koliko će nedostajati kada se umirovi, to taj dan još nije stigao. Naprotiv, Luka je i u Katar stigao s golemom željom svoj četvrti nastup na SP-u obilježiti dominantnom izvedbom, ali, što je i najvažnije, uspjehom reprezentacije. Dobitnik Zlatne lopte iz 2018. pravi je lider reprezentacije, koji se nije libio nakon "mršavog" remija na startu s Marokom iskočiti iz uobičajenih fraza kako je najvažnije proći skupinu, nego je, naprotiv, beskompromisno ustvrdio kako Vatreni u Katar nisu stigli zbog toga, nego ih zanimaju puno viši dosezi. Takav stav i optimizam i priliče svjetskim doprvacima, a ne treba nimalo sumnjati da svog kapetana u istom razmišljanju slijede i suigrači.

U prva dva susreta možda i nije bio toliko dominantan kako smo naviknuli, no čak i tada na sebe veže više čuvara, pa i to daje priliku ostalim Vatrenima da se razmašu, što se jako dobro vidjelo protiv Kanade. Hrvatski će rekorder danas odigrati svoj 15. susret na SP-u i nimalo ne sumnjamo kako mu to neće biti posljednji.

Goran Roguljić
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

KICKBOXING PH U DISCIPLINI LOW KICK

U dvorani Jug se bori i svjetski prvak

U OSJEČKOM PERIVOJU SPREMAJU SE ZA MEĐUNARODNI TURNIR

Osijek Open i ove će godine okupiti brojno i vrlo dobro tenisko društvo

Najčitanije iz rubrike