Regija
PRVI BELOMANASTIRSKI PRORAČUN U EURIMA

Rob: Važan nam je daljnji razvoj grada
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
BELI MANASTIR



Približno deset milijuna eura iznosi Proračun grada Belog Manastira za iduću godinu. Prvi je to proračun donesen u eurima.

- Donošenje proračuna najvažnija je točka dnevnog reda sjednice Gradskog vijeća. Proračun se bazira na svemu onomu što je važno za daljnji razvoj grada. Na njemu se temelji i Program građenja komunalne infrastrukture, koji je, pak, sastavljen od prijedloga za niz radova na izgradnji ili rekonstrukciji nerazvrstanih cesta, parkirališta, pješačko-biciklističkih staza, javne rasvjete, kuća za oproštaj i slično. U planu je i izrada nekoliko projektnih dokumentacija. Radovi i izrada dokumentacije financirani će biti iz gradskog odnosno državnog proračuna, istaknuo je uoči sjednice gradonačelnik Belog Manastira, Tomislav Rob.

- Trudimo se zadovoljiti sve potrebe građana - podvukao je.

Svjestan je smanjenja broja stanovnika i prihoda, zbog čega će pojačati napore kako bi realizirali razne projekte. Podsjetimo, u planu za iduću godinu dovršetak je izgradnje prometnica u Poslovnoj zoni Zapad. Izvan građevinskog područja planirana je izgradnja spoja između Branjina Vrha i Popovca. U planu su rekonstrukcija Kneževačke i Vinogradarske ulice kao i rekonstrukcija poljskih putova ... Prijedlog proračuna nisu podržali SDP-ovci.

Kako ističe Marko Bogatić, predsjednik GO SDP-a, najveći problem u Belom Manastiru je demografija.

- Proteklih godina provodio se Intervencijski plan, sljedeće bi trebao biti gotov i, kada podvučemo crtu, dolazimo do zaključka da zbog istog nisu realizirani projekti nove knjižnice, učeničkog doma, uređenje Šećeranskog jezera te izgradnje ceste uz prugu koja je trebala izmjestiti promet iz samog centra grada. Za dovršetak stadiona dignut je kredit od 17 milijuna kuna i pitanje je hoće li to biti dovoljno - zapitao se Bogatić, naglasivši kako će iz Fonda za poravnanje poreza na dohodak grad sljedeće godine dobiti milijun kuna manje. Predlaže dodatak iskorak u demografskim mjerama. I.Getto
Možda ste propustili...

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

PROJEKT ZA RASTEREĆENJE RODITELJA

Traže 50.000 € za dječje aktivnosti

Najčitanije iz rubrike