Regija
POTPISAN UGOVOR O DAROVANJU ZEMLJIŠTA

OŠ J. Kozarca dobit će novu sportsku dvoranu
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
SLATINA



Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i župan Igor Andrović potpisali su ugovor o darovanju nekretnine kojim Grad, prema odluci Gradskog vijeća od 7. studenoga ove godine, daruje Županiji nekretninu u Ulici Nikole Šubića Zrinskog, u vrijednosti od 426.000 kuna, za izgradnju sportske dvorane OŠ J. Kozarca Slatina, budući da je Županija osnivač škole. Grad će sudjelovati i u sufinanciranju izrade projektne dokumentacije.

- Čeka se suglasnost Ministarstva obrazovanja za idejni projekt, nakon čega ćemo projekt prijaviti na Nacionalni plan oporavka i otpornosti - rekao je župan Andrović te izrazio uvjerenje da će ovakvih suradnji biti i ubuduće, kao što ih bilo i ranije kad je riječ o obrazovanju.

- Stara dvorana neuvjetna je i derutna, a izgradnjom nove, naravno, uz ostale projekte koji su u tijeku, otvorit će se mogućnost za jednosmjenski rad škole. Drugi dio dobrobiti ovoga projekta jest mogućnost dijela sportskih klubova da ovdje pronađu svoj dom. Bio bih još sretniji da smo uspjeli napraviti sportsku dvoranu za rukometne i nogometne susrete, međutim, zbog uvjeta koje propisuju nadležne ustanove te s obzirom na broj učenika itd., nismo u tome uspjeli - rekao je gradonačelnik Ostrošić. P.Ž.
Možda ste propustili...

SLAVONSKO-BARANJSKE POLJOPRIVREDNE POVRŠINE

Kiša je spasila usjeve, ali zbraja se šteta od divljači

TISUĆLJEĆA MEĐU RIJEKAMA

Arheološka izložba u Etnološkom centru

Najčitanije iz rubrike