Regija
PRIZNANJE UČENIKU ZA HUMANITARNI RAD

Imperial Adamu Ivanušecu
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Adam je dobitnik i priznanja “Luka Ritz” za promicanje škole bez nasilja
NAŠICE



Među ovogodišnjim dobitnicima priznanja Imperial za promicanje ugleda škole i zajednice našao se i učenik našičke Osnovne škole kralja Tomislava Adam Ivanušec.



Godišnje priznanje Imperial jedinstveno je priznanje u Republici Hrvatskoj utemeljeno kao trajni spomen na 402 poginule djece, civilnih žrtava Domovinskog rata. Priznanje, koje je dodijeljeno drugu godinu zaredom, uspostavljeno je na inicijativu Udruge hrvatskih civilnih stradalnika Domovinskog rata Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s dobitnikom državne Nagrade za promicanje prava djeteta Denisom Pavelom.

Osim Adama Ivanušeca, priznanje Imperial ove su godine dobili Lana Gašpar, učenica OŠ Dragutin Tadijanović iz Vukovara, Iva Trojić, učenica OŠ Mokošica iz Dubrovnika, Lucia Kordić, učenica OŠ Montovjera iz Dubrovnika i Petra Čengić, učenica Srednje ekonomske i trgovačke škole iz Vinkovaca.

- Naš učenik Adam Ivanušec priznanje je dobio za humanitarni i volonterski rad, za očuvanje okoliša, borbe protiv nasilja u svojoj školi i čitavoj zajednici. Član je skupine Mali humanitarci, RK Nexe Našice i Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica te sudionik i inicijator mnogobrojnih školskih projekata. Dobitnik je godišnjeg priznanja "Luka Ritz" za promicanje tolerancije i škole bez nasilja, brojnih priznanja i zahvalnica. Sudjelovao je u volonterskim i humanitarnim akcijama u kojima su Mali humanitarci dobili posebno priznanje "Učiniti nevidljivo vidljivim" Volonterskog centra Osijek - istaknuli su iz škole.

Priznanje mu je dodijeljeno na svečanosti u Dubrovniku, a uz Adama su bile i njegova razrednica Đurđica Mašić te ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović.

Na svečanosti je Adamovoj razrednici, učiteljici tjelesne i zdravstvene kulture Đurđici Mašić, koja je pred odlaskom u mirovinu, uručen prigodan poklon u znak zahvalnosti za dugogodišnji rad u školstvu te izniman doprinos u području odgoja i obrazovanja.

Nagrađeni Adam Ivanušec rekao je kako je zahvalan što su organizatori prepoznali trud i rad i nagradili ga priznanjem. ‘‘Sretan sam zato što se zajedno možemo boriti za bolji svijet u kojem živimo", kazao je Adam.

Rekao nam je da rado pomaže drugima, jer su ga tome odmalena učili roditelji.

- Lijepo je dobiti ovo priznanje i naravno da sam ponosan, ali je još ljepše to što me u školi i klubu prijatelji pitaju kako da se pridruže te pomognu drugima i da volontiraju‘‘, istaknuo je Adam Ivanušec, koji uspješno ispunjava školske obveze, pokreće humanitarne školske akcije i aktivno se bavi sportom.

Priznanje Imperial dodjeljuje se u cilju da se mladi aktivnije uključe u rad u zajednici i svojim školama te da kroz iskazivanje humanosti i pomoći pridonose izgradnji bolje, pravednije i humanije zajednice i društva u cjelini.

Snježana Fridl
Možda ste propustili...

U UTORAK, 23. TRAVNJA

Babina Greda slavi Dan općine

LIGA PROTIV RAKA POŽEGA PRIPREMILA NOVU DONACIJU

Turbani i marame za bolesnice

Najčitanije iz rubrike