Mozaik
NAJGLEDANIJI U KINIMA

Odlična zarada za “Black Panther: Wakanda zauvijek”
Objavljeno 1. prosinca, 2022.
Produženi vikend u SAD-u, zbog Dana zahvalnosti, bio je odličan za film “Black Panther: Wakanda zauvijek” studija Marvel i Disney, a istovremeno je animirana avantura potonjeg studija “Čudesan svijet” dosta loše prošla. Film “Black Panther: Wakanda zauvijek” u samo dva tjedna prikazivanja već je zaradio 367,7 milijuna dolara u Sjevernoj Americi i još više od 300 milijuna u ostatku svijeta, što znači ukupnu zaradu od odličnih 675,6 milijuna dolara. No animirana avantura “Čudesan svijet” o obitelji legendarnih istraživača dobila je nešto lošije ocjene kritičara i nije imala neku gledanost na testnim prikazivanjima, što je ispao dobar pokazatelj. U svom prvom (produženom) vikendu u Sjevernoj Americi zarada iznosi samo 18,6 milijuna dolara (od očekivanih 30 milijuna), a u ostatku svijeta zaradio je samo devet milijuna. Za usporedbu, prošle je godine tijekom također prazničnog vikenda Dana zahvalnosti Disneyev “Encanto” imao puno veći uspjeh: 43,3 milijuna dolara u Sjevernoj Americi, unatoč tome što su još uvijek vrijedile restrikcije zbog pandemije koronavirusa.

U “Black Panther: Wakanda zauvijek” glavne uloge imaju Martin Freeman, Angela Bassett, Tenoch Huerta, Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Danai Gurira, Winston Duke, Florence Kasumba, Dominique Thorne i Michaela Coel. Radnja nastavka vraća nas u Wakandu gdje se pojavljuje nova prijetnja skrivene podmorske nacije Talokan.

”Čudesan svijet” igra i u našim kinima, a u domaćoj sinkronizaciji glasove su posudili Klara Fiolić, Ana Begić Tahiri, Franjo Dijak, Filip Šovagović, Tin Medvešek, Iva Mihalić, Dino Jelušić i Dario Marčac. T.K.
Možda ste propustili...

LUKA VIDOVIĆ S PREDSTAVOM “U ČEMU JE TRIK?”

Stiže i u Donji Miholjac i Slatinu

U NEDJELJU 14. TRAVNJA POČINJE 20. ZAGREBDOX

Pobjednici Sundancea, Berlinalea, SSF-a...

SPEKTAKULARAN KONCERT U ARENI

Urban i gudači oduševili Varaždin

Najčitanije iz rubrike