Sport
ČETVRTA POBJEDA U EUROPSKOJ LIGI

Našičani preplivali i Bodensko jezero
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Rukometaši NEXE-a nastavili su svoj uspješan europski hod. Vrlo uvjerljivo slavili su na gostovanju u austrijskom Hardu, gradiću na Bodenskom jezeru. Domaći Alpla HC Hard bio je nedorastao suparnik. Hrvatski je viceprvak slavio 35:24.

Serija 7-0


Ponovno se Branko Tamše odlučio za sastav u kojem nije bilo potrebe za promjenama igrača iz faze obrane u napad i obrnuto. Na crti je ponovno bio robusni Račić, Kević na sredini, a na bekovima Sršen i Moslavac, uz već standardna krila Jelinić i Melić. Na vratima je susret i ovaj put započeo Mihailo Radovanović. U vrlo dobrom izdanju pa je srbijanski vratar već do odmora sakupio osam obrana. U austrijskoj momčadi dosta je onih kojima završava prezime na "ić". Jednom istina ne završava, ali je poznat za one koji prate hrvatski klupski rukomet. Ivan Horvat, igrao je u Bjelovaru i Varaždinu, a jednu sezonu čak je proveo i u Bundes ligašu Flensburgu.Upravo je Horvat čak dvaput postigao pogodak na prazna vrata u trenucima kada je NEXE imao igrača manje. U desetoj minuti NEXE je ostao bez čak dva igrača u polju. Isključeni su bili Sršen i Jelinić. Francuski suci odlučili su kažnjavati svako guranje s leđa. Brojčanu prednost iskoristio je domaćin s već spomenutim drugim pogotkom Horvata na prazna vrata za vodstvo Alple Harda 7:5. Slijedila je prije svega odlična obrana NEXE-a, nekoliko odličnih intervencija Radovanovića, ali i serija od čak 7-0 u napadu pa je NEXE u 21. minuti, nakon već šestog Melićevog pogotka, poveo 12:7. Punih deset minuta Alpla HC Hard je bila bez pogotka, a njihovu crnu seriju prekinuo je Schnabl jedan od rijetko raspoloženih u domaćoj momčadi. Kako su "gromovi" već stvorili lijepu zalihu, Tamše je odlučioo već do odmora promijeniti cijelu momčad izuzev vratara Radovanovića. NEXE je u prvom poluvremenu povećao čak prednost na osam razlike. Minutu prije odlaska na odmor "Air Bakić" je, nakon Radovanovićeve lopte preko cijelog terena, poletio zrakom i pogodio. Ostaje možda realno dvojbeno je li prije upućivanja udarca i zagazio u prostor domaće momčadi. Austrijanci su uspjeli postići pogodak, a u posljednjem napadu NEXE-a,Sršen je ipak bio malo brzoplet. Pucao je, Doknić je obranio, srećom Schmid nije pogodio na prazna vrata pa je prvo poluvrijeme završeno s visokih 18:11 za NEXE.

Ozbiljnost do kraja


U nastavku je na vratima i dalje ostao Radovanović. Premda su na početku drugog poluvremena uradili dvije pogreške u napadu, koje su domaći kaznili i približili se na 18:13, nakon toga "gromovi" su ponovo zaigrali angažirano po uzoru na prvo poluvrijeme pa domaćin nije uspio vratiti se u igru. U 39. minuti prvi put je na vrata stao Kuzmanović kako bi pokušao obraniti sedmerac Raschleu. Nije uspio, a zanimljivo to je bio Raschleu prvi pogodak na utakmici. Radi se naime o najboljem strijelcu Alple HC Harda ove sezone. Kuzmanović je kasnije stao na vrata i dao svoj doprinos konačnoj pobjedi. Zaigrali su domaći dublju obranu, čak i flastere na Keviću i Moslavcu što je "španerska" momčad kao što je NEXE lako rješavala. U 51. minuti Pribetić je postigao pogodak za prvo dvoznamenkasto vodstvo NEXE-a (21:31). Tamše je tražio ozbiljnost do kraja susreta premda je bilo jasno kako će bodovi otići autobusom u Našice. Premda se događao pad koncentracije, što je zapravo i očekivano kada je pobjednik već riješen, pokazali su igrači NEXE-a ozbiljnost i u završnici. Vodili su gosti i 12 razlike, konačnih 35:24 dokazuje razliku u kvaliteti. Prvi dio C skupine igrači NEXE-a će zaključiti sljedeći utorak (6. prosinca) u Našicama protiv španjolskog Granollersa koji je na gostovanju kod danskog Skjerna doživio prvi poraz u C skupini Europske lige. NEXE je tako ostao sam na vrhu s četiri pobjede iz isto toliko susreta. K.Lacković
ALPLA HC HARD  24 (11)

NEXE   35 (18)

HARD – Sporthalle am See. Suci: Yann Carmaux i Julien Mursch.

ALPLA HC HARD: Edionwe, Doknić (7+0), Maier, Schmid 1, Raschle 2(1), Stevanović 1, Wustner 1, Mischi, Schwarzler, Schnabl 7, Predragović, Schweighofer 1, Runarsson 3, Horvat 6, Sgonc i Stojanović 2.

NEXE: Kuzmanović (5+0), Radovanović (10+0), Račić 2, Bakić 1, Mileta, Vejin 4, Sršen 2, Jelinić 7, Manci-Mičević, Blažević, Velkavrh 3, Severec, Moslavac 2, Kević 4(2), Melić 8(4) i Pribetić 2.

SEDMERCI: Alpla HC Hard 1(1), NEXE 7(6); ISKLJUČENJA: Alpla HC Hard 6 minuta (Schnabl 2, Wustner 2, Stevanović 2), NEXE 8 minuta (Račić 2, Sršen 2, Jelinić 2, Pribetić 2);

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike