Novosti
PRIZNANJE ZA KVALITETU, INVENTIVNOST I KREATIVNOST U TURIZMU

Uručena je 51 nagrada Simply the Best, u Slavoniju ih je otišlo deset
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Nagradu Simply the Best za 2022. godinu primila je 51 osoba, tvrtka i institucija u sklopu 23. burze PUT. Ova tradicionalna godišnja nagrada za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljena je 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia. Nagrade su dodijeljene u šest kategorija: Ugostiteljstvo (podgrupe Izletišta i Restorani), Agencije, Manifestacije (s podgrupama Kultura i tradicija, Festivali, Zabava te Sport i rekreacija), zatim Novi projekt u turizmu (realiziran od 1. 7. 2021. do 1. 9. 2022. s podgrupama Poduzetnici i Sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava), Osoba (doprinos razvoju turističke ponude i turizma) te Posebna nagrada.

I ove je godine pregršt nagrada otišao u Slavoniju, koja se još jednom pokazala kao jedna od najposjećenijih i najtraženijih regija u Hrvatskoj. Tako su nagrade Simply the Best iz Slavonije dobili: u kategoriji Ugostiteljstvo i grupi Izletišta Etnoimanje Kuća dida Tunje, Oprisavci, dok je među agencijama nagrađena Agenciji Vu life journey Vukovar (Vukovarsko-srijemska županija). U kategoriji Manifestacije u Slavoniju su otišle nagrade u grupi Kultura i tradicija - Svi zaJedno hrvatsko NAJ-Vukovar, među festivalima nagrađen je Sajam Slavonski banovac, Pakrac, u grupi Zabava Srednjovjekovni viteški turnir Jankovac, Čačinci, te u grupi Sport i rekreacija Mega bikers susreti, Slavonski Brod. Nagradu Simply the Best u kategoriji Novi projekti u turizmu i grupi Sustav turističkih zajednica i lokalna samouprava dobili su Interpretacijski centar Ivane Brlić-Mažuranić Slavonski Brod te Plemićka ruta Podravine i Slavonije Turističke zajednice VPŽ-a, a Posebnu nagradu za kontinuirani kreativan pristup oblikovanju i razvoju novih turističkih proizvoda koji oplemenjuju i sadržajno upotpunjuju turističku ponudu destinacije, i to kao destinacija kontinenta, dobila je Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije.

U Slavoniju je otišla još jedna nagrada, a ponio ju je Vinkovčanin Goran Rihelj, glavni urednik i vlasnik portala HrTurizam.hr. On je dobio nagradu za doprinos razvoju turističke ponude i turizma u Hrvatskoj. V.G.
Nagradu zajednički dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i magazin Way to Croatia

Možda ste propustili...

KAŽNJAVANJE UPORNIH PROMETNIH PREKRŠITELJA

Policija oduzela 1148 vozila

RELATIVNI POBJEDNIK IZBORA

U Osijeku HDZ-u uvjerljiva pobjeda