Novosti
MINISTAR PALADINA O BANOVINI

Obnova za tri do četiri godine
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina u utorak je u Petrinji poručio da bi se Banovina, što se tiče privatnih objekata, konstrukcijske obnove i gradnji zamjenskih obiteljskih kuća, mogla obnoviti za tri do četiri godine.

"To nije realan rok", izjavio je novinarima ministar Paladina, upitan je li realno za dvije godine obnoviti Banovinu, a o čemu je govorio državni tajnik u Središnjem državnom uredu za obnovu i stambeno zbrinjavanje Gordan Hanžek.

Na pitanje je li vidio kako izgleda Petrinja te bi li se on i njegova obitelj osjećali sigurnima da tu žive, Paladina je rekao da bi se osjećao kao svaki drugi građanin. "Naravno da moramo što prije obnoviti objekte, ali vjerujem da se građani u konačnici osjećaju sigurno", rekao je te dodao kako je uvjeren da su svi potencijalno opasni objekti osigurani skelama. Državni tajnik Gordan Hanžek rekao je da su završeni radovi na šest kuća na Banovini. Ukupno je, kaže, 86 kuća u izgradnji te je 118 ukupno potpisanih ugovora sa vlasnicima koji su odabrali model kuće i tehnologiju izgradnje. Tvrdnju da gotovo tri godine nakon potresa ni jedna kuća u Zagrebu konstrukcijski nije obnovljena, Paladina opovrgava. "To nije točno. Obnovljeno je 10 obiteljskih kuća konstrukcijski i dvije višestambene zgrade na području Zagreba", istaknuo je. H
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana