Novosti
SLAVONSKI BROD

BPŽ: Studenti povoljnije vlakom
Objavljeno 29. studenog, 2022.

Brodsko-posavska županija i HŽ Putnički prijevoz potpisali su u utorak ugovor o sufinanciranju prijevoza redovitih studenata s područja te županije u ovoj akademskoj godini, vrijedan 290 tisuća kuna.

Ugovor su potpisali brodsko-posavski župan Danijel Marušić i predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić.

Ugovor svim redovitim studentima omogućuje da se neograničeno koriste uslugama HŽ Putničkog prometa od 1.prosinca 2022. do 30.rujna 2023. Subvencionirana mjesečna karta stoji 75 kuna.

"Ovim ugovorom omogućuje se za naša 383 studenta da putuju neograničeno iz mjesta studiranja. Naravno da želimo što više visokoobrazovanih ljudi, ali želimo isto tako da se mogu i vraćati u Brodsko-posavsku županiju, da to olakšamo njima i njihovim roditeljima. Isto tako, želimo da se jednog dana kao stručnjaci vrate u Brodsko-posavsku županiju", istaknuo je župan  Marušić.

Ovo je četvrta godina u kojoj Brodsko-posavska županija i HŽ Putnički prijevoz provode program sufinanciranog prijevoza.

Predsjednik uprave HŽ Putničkog prijevoza Željko Ukić podsjetio je i na ugovor s Brodsko-posavskom županijom o sufinanciranom prijevozu učenika osnovnih i srednjih škola. Povoljniji uvjeti putovanja za mlade privukli su i više građana koji putuju vlakom.

"Na području Brodsko-posavske županije prometuje 70 vlakova. U cijeloj prošloj godini zabilježeno je 477 tisuća putnika, a ove godine već od siječnja do rujna oko 500 tisuća", rekao je Ukić.

Za iduće ljeto Ukić je najavio posebni vlak koji će povezivati Vukovar, Vinkovce, Slavonski Brod, Sisak, Zagreb i Split, a njime će moći po povlaštenim uvjetima putovati učenici i studenti. H