Sport
BSK PREKINUO ZAGREBAČKI POST KOD DUBRAVE

U “pet do 12” pogodili tricu u gostima
Objavljeno 30. studenog, 2022.

U osmom ovojesenskom gostovanju nogometaši bjelobrdskog BSK-a došli su do prve pobjede u SuperSport Prvoj ligi. Do subote tek u dva navrata remizirajući na terenima protivnika, i pet puta ostavljajući kompletan plijen, u čijem su kontekstu posebice rado bili viđeni u Zagrebu gdje su u sva prethodna četiri posjeta postili, odnosno izgubili.



No Bjelobrđani su slavili kod Dubrave (0:1) u pravom trenutku, u "pet do 12", odnosno u 85. minuti utakmice, kada je prvi klupski strijelac Josip Čikvar svojim četvrtim sezonskim pogotkom donio žuto-plavima tri kapitalna boda koja su stigla kada za to nisu bile stvorene pretpostavke, budući da je trener Denis Krstanović za taj sraz 16. kola bio lišen usluga čak devetorice igrača.

- Forma nam je u usponu. Niz je počeo izbacivanjem Rijeke iz Kupa Hrvatske i nastavljen remijima u susjednom Vukovaru te domaćim s Orijentom, da bi kulminirao s Dubravom koja je nedavno odnijela bod iz Bijelog Brda. Bili smo značajno oslabljeni za to gostovanje, ali ono nije bilo put bez nade jer smo vjerovali da možemo do pozitivnog rezultata. Optimizam smo temeljili na doista odličnoj radnoj atmosferi u svlačionici, zbog koje nije bilo bojazni povjerenje ukazati igračima s manjom minutažom koji su je posve zaslužili te naposljetku opravdali u čijem im je kontekstu forte bila želja za dokazivanjem i svježina. Stigla je u pravom trenutku pobjedom nakon što je susret mirisao i vodio prema remiju, ali nam se sada djelomično vratilo nakon što smo kolopletom nes(p)retnih okolnosti u brojnim ovojesenskim slučajevima ostajali bez ičega. Unatoč tome nije izostala potpora okruženja i čelnih ljudi kluba, kao i vjera stručnog stožera u raspoloživi kadar koji je dokazao da se može ravnopravno nositi s konkurencijom u kojoj nas, praktički, nitko nije nadigrao, a na kontu imamo znatno manje bodova nego što smo ih igrama na terenu zaslužili. Stoga smo dospjeli u neugodnu poziciju, ali za čiji izlaz imamo kapacitete, tako da nas optimizam ni u jednom trenutku nije napuštao - kazao je stožerni nogometaš BSK-a Domagoj Pušić, koji je dobio treći žuti karton, pa u subotu neće moći pomoći suigračima u nastojanjima zagrebački Jarun kući poslati praznih ruku.

- Neću moći pomoći, ali će se suigrači sigurno snaći i bez mene. Jasno je da nam samo pobjeda igra kako bismo posve uhvatili priključak s nešto odbjeglom konkurencijom te stekli bolju startnu proljetnu poziciju. Praksa je pokazala izjednačenost sastava, tako da nijanse prevagnu na jednu stranu, a vjerujemo da će to u subotu biti naša - dodao je Pušić. D.Lekšan

 
Standings provided by Sofascore
Najčitanije iz rubrike