Sport
NEMA JEFTINE PRODAJE U GRADSKOM VRTU

LASK odustao od Nejašmića,
Poms računa na Miereza
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Osijek poslao protuponudu za Nejašmića, nakon koje je LASK prestao biti opcija

Sportski direktor NK Osijek Ivica Kulešević ovih je dana prilično tražena osoba. Bez obzira na to što traje Svjetsko prvenstvo u Kataru, koje zaokuplja gotovo svu pozornost nogometnog mnijenja, u pozadini klupske aktivnosti nisu baš posve zamrle.



U Gradskom vrtu pripremaju se za zimski prijelazni rok, za koji imaju jasno razrađene planove, a kako stvari stoje, prometa će biti. Prvo izlaznog, a onda, prema potrebi, ovisno o tome koliko će igrača otići i na kojim pozicijama, moguće su ulazni transferi.

Nejašmić neće u LASK


Iako je do početka prijelaznog roka ostalo još jako puno vremena, jer službeno on počinje 18. siječnja, a završava 15. veljače, u osječkom prvoligašu žele roster za drugi dio sezone složiti što je prije moguće. Drugi dio prvenstva kreće samo šest dana nakon što se otvori zimski transfer prozor, a dok završi, hrvatski će prvoligaši već odraditi četiri kola.Takva situacija daleko je od idealne za trenera Renea Pomsa jer bi nekog od oslonaca momčadi mogao izgubiti već kad drugi dio prvenstva bude uhvatio maha. Što se samih transfera tiče, posljednjih dana bila je samo jedna egzaktna ponuda za nekog od igrača Osijeka. Austrijski LASK imao je određeni plan kojim je želio dovesti Darka Nejašmića u svoje redove, ali on se neće ostvariti. Astrijanci su, navodno, bili spremni platiti odštetu od milijun eura, te u posao uključiti dug koji Osijek ima prema njima za transfer Jevhena Čeberka (800.000 eura). Međutim, iz Gradskog vrta je na adresu austrijskog kluba otišla protuponuda kada je visina odštete u pitanju, a ona Austrijancima nije bila prihvatljiva, pa su odustali od daljnjih pokušaja da u svoje redove dovedu Nejašmića. U biti, Poms nema baš preširok izbor srednjih veznih igrača, posebno nakon što je odlučio Mihaela Žapera prerasporediti u posljednju liniju, a Brleka je izgubio na duže vrijeme zbog nove teške ozljede. Stoga je jasno kako se osječki klub neće baš tako lako lišiti usluga još jednog igrača koji pokriva tu poziciju, a uz to je standardni prvotimac.

Drugi igrač čiji se mogući odlazak spominjao bio je Ramon Mierez. Njegovi su se agenti propitkivali bi li Osijek bio spreman pustiti ga na posudbu uz mogućnost otkupa ugovora, na što su dobili pozitivan odgovor. U igri su bili klubovi iz Meksika i američkog MLS-a, ali se Osijek ni Argentinca nije baš spreman odreći na "lijepe oči".

- Nisam siguran je li pravi trenutak da ostanemo bez Miereza - kaže Ivica Kulešević, sportski direktor NK Osijek, pa dodaje:

- Kod te odluke presudnu će ulogu odigrati financije, a zasad nismo dobili konkretnu ponudu za njega.

Mierez, zasad, ostaje?


Mierez je iznimno važan dio Pomsova plana igre jer je jedini napadač bijelo-plavih kojeg krasi velika agresivnost i izražena radna etika. Bez Ramona, Pomsovi planovi o visokom presingu na suparnika bili bi ugrožene, a osim toga pitanje je bi li Osijek mogao naplatiti eventualnu posudbu, što je također važna stavka. Ono što će se danas-sutra sigurno moći naplatiti jest talent Diona Drene Belje.

- Za njega i dalje ima jako puno zanimanja, ali zasad se sve svodi na propitkivanja i ispitivanja terena. I nije samo za Belju. Zanimanja ima za dosta naših igrača, ali tek treba vidjeti na koji će se način razvijati prijelazni rok čiji je početak još prilično daleko - zaključio je Kulešević.

Inače, u najjačim europskim ligama prijelazni rok otvara se odmah nakon Nove godine i trajat će do posljednjeg dana siječnja, ali datumi početka zimske tržnice u Europi su prilično “šareni”. Uglavnom, trajat će kroz cijeli siječanj, a ima zemalja u kojima će završiti tek s posljednjim danom veljače.

Dalibor Keler
Za Belju i dalje ima jako puno zanimanja, ali zasad se sve svodi na propitkivanja i ispitivanja terena

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana