Sport
NIKOLA VLAŠIĆ I MARIO PAŠALIĆ UOČI BELGIJE

Njihovi problemi nisu naša briga, fokus je na nama
Objavljeno 29. studenog, 2022.

Vezani članci

“CRVENI VRAGOVI” SU RANJENI I OPASNI

Hazard: Sad imamo još više motiva za pobjedu

Odlična igra i uvjerljiva pobjeda nad Kanadom najbolja su uvertira za odlučujući susret koji Hrvatsku čeka u četvrtak protiv Belgije. Dvoboj je to za koji su mnogi bili uvjereni kako će odlučivati o pobjedniku skupine, no moglo bi se dogoditi i da jedna od dviju velikih europskih reprezentacija i završi svoj nastup u skupini.



Na pretposljednjoj presici uoči ogleda s Belgijcima bili su Nikola Vlašić i Mario Pašalić, dvojac ofenzivaca Vatrenih koji je imao minutažu u oba naša dosadašnja susreta. Dočekalo ih je pitanje o problemima u redovima naših suparnika.

- Ne znam što se događa s njima, to nije naša briga, znamo da su oni odlična momčad. Mi smo koncentrirani na nas i na to da prođemo dalje. Njihovi problemi nas se ne tiču - poručio je Vlašić, koji se ne slaže s belgijskim izbornikom Robertom Martinezom, koji je svojoj momčadi dao samo deset posto šansi za pobjedu u četvrtak.

- Kad vidimo Belgiju, u posljednjih nekoliko godina često su bili prvi na FIFA-inoj ljestvici, možda time samo želi skinuti teret s momčadi, imena njihovih igrača govore sve - rekao je Vlašić,a slično razmišlja i Pašalić.

- Ne smijemo se zavaravati njihovom situacijom, kako god su odigrali, imaju tri boda i mogu proći dalje, drugi su na FIFA ljestvici, imaju previše iskustva i igrača iz velikih klubova da bi ih se tako lako otpisivalo.

S obzirom na igre u prva dva kola, očekuje li Pašalić promjene u sastavu Belgije za ogled s Vatrenima?

- Ne znam hoće li Martinez mijenjati igrače, u napadu imaju vrhunska imena, doduše neki nisu igrali dugo vremena. Možda nisu u nekoj formi, ali u jednoj utakmici na velikom natjecanju svi mogu iskočiti i napraviti svakome probleme, tako da moramo biti jako, jako oprezni.

Više je kombinacija koje odgovaraju Hrvatskoj, pobjeda vjerojatno donosi i prvo mjesto, a bod siguran prolazak.

- Jako je teško ući u utakmicu s mišlju da ideš po bod. To nije naš mentalitet, jer kad ideš na bod, primiš gol i već je panika. Trebamo ići po pobjedu i nadati se najboljem ishodu. Moj osobni osjećaj je odličan, ovo je najveća pozornica na svijetu i ponosan sam da sam tu - rekao je Vlašić.

Prema najavama u vrhu napada za Belgiju prvi bi put u Kataru trebao krenuti Romelu Lukaku.

- Sigurno nije u idealnoj formi jer dugo nije igrao, ali izuzetno je važan za Belgiju i jedan je od najboljih napadača svijeta. Ako će igrati protiv nas, pazit ćemo. Ali nije Belgija samo Lukaku, moramo se fokusirati na cijelu momčad, ne samo na individualce - jasan je bio Pašalić. G.R.
Otvoren postupak zbog hrvatskih navijača

 

FIFA je objavila kako je otvorila disciplinski postupak protiv hrvatske nogometne reprezentacije zbog ponašanja navijača na utakmici protiv Kanade. Hrvatski navijači vrijeđali su kanadskog vratara Milana Borjana koji ima srpske korijene, a koji je ranije imao neprimjerene izjave o Domovinskom ratu i svom mjestu rođenja, Kninu. Hrvatska je razbila Kanađane s 4:1, na tribinama je osvanuo plakat spornog sadržaja, a i povici su bili uvredljivi. Svaki dodir Borjana s loptom popraćen je zvižducima hrvatskih navijača koji nisu zaboravili glupe izjave Srbina u kanadskoj vrsti. Borjan je nakon utakmice rekao da je dobio mnogo poruka od bijesnih hrvatskih navijača nakon što je prije utakmice u javnost procurio njegov telefonski broj.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike