Osijek
JAVNA TRIBINA

SDP: Politike za reformu radnog zakonodavstva
Objavljeno 30. studenog, 2022.
SDP će u subotu (3. prosinca) u Osijeku održati javnu tribinu na kojoj će predstaviti svoje politike za reformu radnog zakonodavstva, na kojoj će govoriti predsjednik stranke Peđa Grbin.

”Bolji rad, bolji život” SDP-ov je program za razvoj društvene pravednosti, zaštite radnika i stvaranje radnih mjesta. Fokus, kažu, uvijek mora biti na radniku koji je često bio u nepovoljnom položaju zbog nedorečenih zakona i njihove loše implementacije.

“U razgovoru s najširom javnosti želimo otvoriti prostor za novi pristup poreznoj politici i rasterećenje rada kroz podizanje neoporezive osnovice na pet tisuća kuna. Osim toga, želimo promijeniti neravnopravan omjer plaća između žena i muškaraca, zaštititi pravo na rad nedjeljom, uz poštivanje svih zakonskih odredbi, pravedno regulirati rad od kuće, težiti smanjenju broja ugovora na određeno vrijeme, izjednačiti radnika platformskog rada sa svim drugim radnicima... Današnji sustav dugoročno nije održiv, a prijedlozi Vlade oko izmjena i dopuna Zakona o radu su nepravedni i potiču stvaranje društvenih nejednakosti”, kažu esdepeovci u svome pozivu građanima.

Tribina će se održati u dvorani GČ Gornji grad (Trg Lava Mirskog 1), s početkom u 11 sati. M.M.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike