Osijek
DP PREDSTAVIO IZBORNE LISTE

Kandidirali se u sedam četvrti i četiri MO-a
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Domovinski pokret na izbore za mjesnu samoupravu grada Osijeka, koji će se održati 11. prosinca, izlazi u sedam gradskih četvrti i četiri mjesna odbora, objavio je u utorak na predstavljanju nositelja kandidacijskih lista Petar Kopunović Legetin, koordinator DP-a za izbore.

”Na svim mjestima izlazimo samostalno, što uz nas čini samo jedna stranka. Na listama je 105 kandidata, tri liste predvode dame, a to su sve ljudi s imenom i prezimenom koji žele da Osijek bude ljepši, zeleniji i da se ravnomjerno razvija, žele služiti u svojoj ulici, mjesnom odboru, ili gradskoj četvrti”, poručio je koordinator DP-a.

Krešimir Čabaj, predsjednik DP-a Osječko-baranjske županije, rekao je da su prvi predali svoje izborne liste. “Imamo velika očekivanja, sigurni smo u dobar rezultat i učinit ćemo sve što je u našoj moći da to i pokažemo”, dodao je, napominjući kako je rezultat na izborima itekako važan za donošenje planova, programa i ciljeva kako se pojedine četvrti trebaju razvijati. Na upit koji su to rezultati koji bi ih zadovoljili, Čabaj je kazao da se DP u Osijeku na proteklim lokalnim izborima profilirao kao druga stranka po broju glasova te im je to i jedan od ciljeva koji žele ponoviti, odnosno čvrsto ostati na toj poziciji. Zadovoljilo bi ih, kaže, da budu zastupljeni u svim jedinicama u kojima imaju listu, a u nekima i da se “potuku za samu pobjedu”. Planiraju, čulo se, potrošiti jednako kao i za one lokalne izbore u Osijeku prije godinu i pol dana.

Iako je bio najavljen i predsjednik DP-a Ivan Penava, prije same konferencije rečeno je kako on ipak neće na njoj sudjelovati. Također, objavljeno je da je od prošlog vikenda njihova članica Jesenka Ricl i službeno postala članica Predsjedništva DP-a. T. Prusina
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TANJA I VALENTIN HORVATEK, UDOMITELJI

Mališanima smo dali dom,
ljubav i sigurnost, zbog
njih možemo biti roditelji

2

GOST SUSRETA UGODE DAMIR DOLEŽAL, PRAVNIK I ZALJUBLJENIK U FOLKLOR

Ponosan na ljubav prema zavičaju i domovini, koje su predstavljali svijetu

3

GRADONAČELNIK ISPUNIO OBEĆANJE

Azilu za pse umjesto tri sada 17 kilovata snage