Regija
OTVOREN RAZVOJNI CENTAR FINE

Dodatne mogućnosti za rad IT stručnjacima
Objavljeno 29. studenog, 2022.
POŽEGA - Fina je u Požegi otvorila 12. Razvojni centar, čime je IT stručnjacima omogućen ostanak u lokalnim sredinama te razvoj lokalne IT industrije. Nakon sklopljenog sporazuma između Fine i Veleučilišta u Požegi 2021. godine, Razvojni centar Požega postao je jedan od primjera ubrzanog rasta.

"To je naša strateška odrednica koju smo donijeli prije šest godina radi decentraliziranja vlastitog tehnološkog i poslovnog razvoja. Razvojne centre počeli smo graditi u suradnji s akademskom zajednicom, sa svim IT fakultetima u zemlji imamo potpisane ugovore o suradnji, gdje studenti imaju mogućnost doći kod nas odraditi stručnu praksu. Mi studente zapošljavamo i preko Studentskog servisa, a imamo i vrlo bogat program stipendija. Imamo pripremljene stipendije od tri tisuće kuna, plaćamo studentski rad, na taj način pomažemo roditeljima da lakše školuju djecu, ali pomažemo i fakultetu. Vjerujemo u mladost i spremni smo uložiti u njihovo školovanje, a ne ulagati samo u opremanje prostora", rekao je predsjednik Uprave Fine Dražen Čović. U Razvojnom centru u Požegi organizirat će se sva studentska praksa, posebno nakon proširenja prostora koji će biti trostruko veći od sadašnjeg, a za što je pripremljeno pet milijuna kuna.

Zamjenik gradonačelnika Požege i v. d. dekana Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Borislav Miličević zahvalio je za dobru suradnju, rekavši: "Moram zahvaliti na vašoj otvorenosti i podršci da se transformiramo zajedno s vama, jer vi ste kao i mi odlučili ‘svoju staru lađu ostaviti žalu‘ i krenuti u ovaj elektronički sustav poslovanja. Tako smo i mi iz Veleučilišta odlučili ne žaliti za onim što je bilo, već otvoreno i hrabro pogledati u budućnost. Pokrenuli smo nove studijske programe koji su predviđeni za neke nove naraštaje koji će stvarati i razvijati ovu našu sjajnu slavonsku Atenu".

"Kroz stipendije i podršku našim studentima, ali i kroz projekte koji se događaju u ostalim gradovima županije, uistinu želimo biti županija koja će poslati snažnu poruku da je znanje in i da visokoobrazovani mladi ljudi mogu pronaći svoje mjesto ovdje. Vi ste ti koji svoj posao možete raditi iz bilo kojeg kutka svijeta, pa onda to zasigurno može biti i Požeško-slavonska županija", rekla je županica Antonija Jozić. Potvrđuje to i činjenica da će u Lipiku diplomirati treća generacija polaznika edukacije o umjetnoj inteligenciji. U Pleternici je formiran e-inkubator, koji može primiti informatičke tvrtke, a ubrzo će u Požegi biti co-working centar Panora s prostorom koji će biti namijenjen digitalnim nomadima. "Sve su ovo kockice u mozaiku Požeško-slavonske županije koje, vjerujem, mogu biti zamašnjak još jačeg gospodarskog razvoja, na najbrže rastućoj grani gospodarstva u svijetu, a to je IT sektor", rekla je županica Jozić. B.S.T.
U Razvojnom centru organizirat će se sva studentska praksa, posebno nakon proširenja prostora

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike