Regija
GRADSKI STADION U BELIŠĆU

Sportskim klubovima i udrugama u OBŽ-u uručena vrijedna sportska oprema
Objavljeno 30. studenog, 2022.
Svečano uručenje sportske opreme sufinancirane iz proračuna Osječko-baranjske županije, održano je u utorak, 29. studenoga, na gradskom stadionu u Belišću. Riječ je o nabavi krupne opreme, tri kombija nabavljena u suradnji Osječko-baranjske županije, Hrvatskog olimpijskog odbora i gradova Belišća, Valpova i Đakova, zatim devet traktorskih kosilica te po jedan čamac (za VK "Iktus"), montažnog spremišta (za Aero klub Osijek), stolnoteniskog robota (za STK "Vodovod-Osijek") i teniskog topa (za TK "Vidova Gora" Osijek), navode iz Županije. Uručenju su nazočili zamjenik župana Mato Lukić, tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković, zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković te predstavnici sportskih udruga i klubova.

Rebalansom proračuna Osječko-baranjske županije Program javnih potreba u sportu povećan je s 3,6 milijuna kuna na 3,9 milijuna kuna, a u planu za 2023. godinu je novo povećanje, nakon kojeg će se za potrebe u sportu izdvajati 4,5 milijuna kuna.

- Osječko-baranjska županija kontinuirano ulaže u razvoj sportske infrastrukture i poboljšanje uvjeta sportskih udruga i klubova kako bi sportašima i rekreativcima omogućila kvalitetnije bavljenje sportom. Nabava krupne sportske opreme samo je jedan od načina na koje brinemo o sustavnom razvoju klubova s područja cijele Županije, jer nam je cilj osigurati dostupnost sportskih sadržaja svim našim sugrađanima. S programima potpora i izdvajanja za kapitalne investicije, unaprjeđenjem sportske infrastrukture te sufinanciranjem velikih sportskih priredbi nastavit ćemo i u budućnosti, a sve u svjetlu pripreme za titulu Europske regije sporta 2024. godine - kazao je zamjenik župana Mato Lukić.

Nabavljena oprema bit će od velike koristi za realizaciju treninga i pripreme za natjecanja, istaknuo je tajnik Športske zajednice Osječko-baranjske županije Dubravko Ižaković i dodao da je u posljednjih nekoliko godina na taj način pomognuto gotovo svim sportskim udruženjima u županiji.

- Do sada smo nabavili dvadesetak kombija, od čega tri ove godine, a sredstva su uložena i u nabavu čamca za masovna događanja na Dravi i Dunavu. Također, mislili smo i na "male" sportove, za koje smo osigurali vrijednu opremu koja će pomoći posebice u radu s mladima i djecom. Zahvaljujem Osječko-baranjskoj županiji, ali i svim općinama i gradovima s našeg područja, uključujući i Hrvatski olimpijski odbor, koji nam silno pomaže u realizaciji svih projekata - naglasio je Ižaković. D.S.R.
Županija planira u 2023. godini povećati iznos za potrebe u sportu i izdvajati 4,5 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana