Regija
FOTOMONOGRAFIJA O OPĆINI VILJEVO UZ NJEZIN DAN I BLAGDAN SV. ANDRIJE

Priznanja svjetskoj viceprvakinji Lani Mađarić i Udruzi žena Ruže
Objavljeno 30. studenog, 2022.
VILJEVO - U Društvenom domu u Viljevu, u nazočnosti općinskih vijećnika i gostiju, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine i blagdana sv. Andrije apostola.

Načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević osvrnuo se na realizirane, započete i planirane projekte. Naglasio je kako su glavni strateški ciljevi u razdoblju do 2027. godine razvoj i jačanje konkurentnosti gospodarstva, poboljšanje i unaprjeđivanje uvjeta življenja stanovnika te obnavljanje, očuvanje i razvoj prirodne, kulturne i tradicijske baštine.

- Najveći su potencijali poljoprivredno i šumsko zemljište, iskorištavanje mineralnih sirovina te rijeka Drava i Karašica - rekao je Knežević.

Istaknuo je kako su u Općini zadovoljni povećanjem razine ekonomske razvijenosti i aktivnosti, posebno u drvnom i mesoprerađivačkom sektoru te proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora. Od kapitalnih projekata istaknuo je uređenje Športsko-rekreacijske zone Konopljišće i izgradnju društveno-poslovnog kompleksa Centar u Viljevu.

Nazočnima su se obratili Darko Dorkić, načelnik Općine Marijanci, u ime gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i općine te Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Na sjednici je predstavljena i fotomonografija Općine Viljevo, a ovogodišnji su dobitnici javnih priznanja svjetska viceprvakinja u full contactu Lana Mađarić i Udruga žena Ruže. S. Fridl
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBA KUPALIŠNA KOMPLEKSA OTVORILA SU SVOJA VRATA

Spas od vrućina u
baranjskim bazenima

2

OPET BEZ SJEDNICE

Komunalni radovi stoje bez Vijeća

3

PREDSTAVLJENA APLIKACIJA

Djeca mogu sama kreirati cijele priče