Regija
FOTOMONOGRAFIJA O OPĆINI VILJEVO UZ NJEZIN DAN I BLAGDAN SV. ANDRIJE

Priznanja svjetskoj viceprvakinji Lani Mađarić i Udruzi žena Ruže
Objavljeno 30. studenog, 2022.
VILJEVO - U Društvenom domu u Viljevu, u nazočnosti općinskih vijećnika i gostiju, održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana općine i blagdana sv. Andrije apostola.

Načelnik Općine Viljevo Dominik Knežević osvrnuo se na realizirane, započete i planirane projekte. Naglasio je kako su glavni strateški ciljevi u razdoblju do 2027. godine razvoj i jačanje konkurentnosti gospodarstva, poboljšanje i unaprjeđivanje uvjeta življenja stanovnika te obnavljanje, očuvanje i razvoj prirodne, kulturne i tradicijske baštine.

- Najveći su potencijali poljoprivredno i šumsko zemljište, iskorištavanje mineralnih sirovina te rijeka Drava i Karašica - rekao je Knežević.

Istaknuo je kako su u Općini zadovoljni povećanjem razine ekonomske razvijenosti i aktivnosti, posebno u drvnom i mesoprerađivačkom sektoru te proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora. Od kapitalnih projekata istaknuo je uređenje Športsko-rekreacijske zone Konopljišće i izgradnju društveno-poslovnog kompleksa Centar u Viljevu.

Nazočnima su se obratili Darko Dorkić, načelnik Općine Marijanci, u ime gradonačelnika i načelnika susjednih gradova i općine te Josip Miletić, zamjenik osječko-baranjskog župana i izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Na sjednici je predstavljena i fotomonografija Općine Viljevo, a ovogodišnji su dobitnici javnih priznanja svjetska viceprvakinja u full contactu Lana Mađarić i Udruga žena Ruže. S. Fridl
Možda ste propustili...

ZA SŠ ‘’S. IVŠIĆ’’ ERASMUS AKREDITACIJA

Pet godina edukacije učenika diljem Europe

SREDIŠNJE BISKUPIJSKO EKUMENSKO SLAVLJE

Zajednička molitva za jedinstvo kršćana

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DJEČAK KOJI MOŽE BITI INSPIRACIJA SVAKOME

Za Karla, rođenog s cerebralnom paralizom, “ne mogu” ne postoji

2

SREDNJA ŠKOLA DONJI MIHOLJAC IMA NOVI ZANIMLJIVI PROJEKT

Uzgajat će zečeve, patke i kokoši

3

ISKUSTVA S NOVOM OBVEZOM

Mnoge škole imaju kuhinju,
nedostaju im oprema i kuhari