Tamburaški orkestar glazbene škole
Tamburaški orkestar glazbene škole
Ustupljena fotografija
6.5.2024., 00:00
USPJEH GLAZBENE ŠKOLE
Od iduće godine đacima na izbor i sviranje violine
Glazbena je škola od resornoga ministarstva dobila suglasnost za provedbu nastave violine

DONJI MIHOLJAC - Glazbena škola pri Osnovnoj školi ‘‘August Harambašić‘‘ Donji Miholjac dobit će i odjel violine, koji će radom početi sljedeće godine.

Škola je dobila i potpisanu suglasnost resornog ministarstva za provedbu nastave violine. Uz klavir, gitaru, tamburu i harmoniku, učenici donjomiholjačke glazbene škole moći će tako učiti svirati i violinu.

- Naša je glazbena škola, na veliku radost učenika, učitelja i svih nas koji izravno kreiramo rad i budućnost škole, prije nekoliko dana dobila suglasnost resornog ministarstva za provedbu nastave violine. Dakle, tamburi, gitari, harmonici i klaviru priključuje se i violina, i to je svakako jedan veliki uspjeh, ali i obveza na putu čuvanja dosadašnjeg i podizanja budućeg glazbenog identiteta škole i grada te u nekim drugim područjima i obzorima koji se svakoga dana otvaraju - rekao je ravnatelj donjomiholjačke OŠ ‘‘August Harambašić‘‘ Vedran Aladić.

Uz nastavu instrumenata, učenici tijekom cijelog glazbenog obrazovanja pohađaju i nastavu solfeggia. U Glazbenoj školi djeluju i dva tamburaška orkestra, mali i veliki, te pjevački zbor, a članovi su učenici od drugog do šestog razreda.

Školu trenutačno pohađa 71 učenik.

- U razdoblju od 2005. do 2024. godine glazbenu školu uspješno je završilo oko 280 učenika. Srednju glazbenu školu upisalo je posljednjih godina deset naših učenika. U navedenom je razdoblju jedna naša učenica diplomirala na Akademiji za kulturu i umjetnost, a trenutačno jedan učenik studira na odjelu za crkvenu glazbu, troje učenika na teorijskom je odjelu, a dvije učenice studiraju na Akademiji smjer klavir - ponosno je istaknuo ravnatelj.

Snježana Fridl
{embed_infobox_gray}259163{/embed_infobox_gray}{embed_infobox_gray}259164{/embed_infobox_gray}