Osijek
LJUDI NAJVEĆEG SRCA

Osječani darovali 11.500 doza krvi
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Godišnji plan gradskog Crvenog križa već je premašen, a do kraja godine u planu je još desetak akcija

Više od 60 akcija darivanja krvi održano je ove godine u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa, a još ih je desetak planirano provesti do kraja godine, čime će se i ostvariti cilj postavljen početkom godine.



- GDCK Osijek tijekom 2022. godine u planu je imao provesti oko 70 akcija dobrovoljnog darivanja krvi na javnim mjestima, u gradskim četvrtima, mjesnim odborima, trgovačkim centrima, kao i raznim tvrtkama, udrugama i organizacijama, a sve s ciljem približavanja akcija dobrovoljnog darivanja krvi mjestu rada ili stanovanja našim sugrađanima, kao i mještanima okolnih općina. Cilj je bio prikupiti ukupno 10.940 doza krvi, a budući da je s današnjim danom prikupljeno više od 11.500 doza krvi, možemo zaključiti da je i ova godina uistinu uspješna u smislu ostvarivanja plana i zadovoljavanja potreba zdravstvenih ustanova - rekla nam je Marina Hećimović, ravnateljica GD Crvenog križa Osijek.

Posljednja među spomenutim akcijama održana je protekle subote u prizemlju TC-a Portanova. Njome je započeta velika adventska akciju dobrovoljnog darivanja krvi, koju Crveni križ provodi u suradnji s Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu.

- U ovo radosno doba darivanja, kao i proteklih godina, započeli smo s adventskim akcijama dobrovoljnog darivanja krvi, a akcija će se četiri subote zaredom održavati u TC-u Portanova. Tijekom prve akcije prikupili smo 24 doze krvi. Sljedeće tri akcije održavaju se 3., 10. i 17. prosinca na istome mjestu, od 16 do 19 sati. Svaki će darivatelj dobiti simbolični dar zahvale - dodaje Hećimović.

Ne znači to da će u Crvenom križu mirovati do subote, naime, već za četvrtak (1. prosinca) organiziraju novu akciju, ovaj put usmjerenu prema studentima, prije nego odu na svoj zimski "godišnji odmor". Akcija se održava u prostorijama Studentskog doma (Kampus), Svačićeva 1c, od 10 do 13 sati. Nikola Kučar
Zahvala svim darivateljima krvi
Ostvareni rezultati govore nam i o velikodušnosti Osječana i Slavonaca. Darivanje krvi humani je čin kojim za malo slobodnog vremena kontrolirate svoje zdravlje i spašavate bolesne. Krv nije moguće proizvesti na umjetan način, samo čovjek može drugom čovjeku dati krv. Kako bi se osiguralo brzo, kvalitetno i sigurno liječenje bolesnika, potrebno je uvijek imati dovoljan broj darivatelja krvi, a time i dovoljne količine krvi u pričuvi. Zahvaljujući našoj humanoj lokalnoj zajednici, to je ostvarivo i dopustite da još jednom zahvalimo svim dobrovoljnim darivateljima krvi - poručuje Hećimović.

Možda ste propustili...

DAN SVETOG FLORIJANA OBILJEŽEN NA TRGU ANTE STARČEVIĆA

Dario (7): Kada odrastem, bit ću i ja vatrogasac!

ISPUNILI OBEĆANJE NA VESELJE MALIŠANA I RODITELJA

U općini Vladislavci počeli su, u blizini škole, graditi dječji vrtić

Najčitanije iz rubrike