Mozaik
VATRENO U EDMONTONU

Pobjeda je slađa jer se gledala iz kanadskog doma
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Iako je temperatura u Edmontonu bila debelo u minusu, tri su obitelji vatreno slavile pobjedu

Iako je temperatura toga jutra bila 15 stupnjeva ispod nule, u jednom stanu u kanadskom gradu Edmontonu bilo je vruće. Okupljanje triju obitelji iz Osijeka i Đurđenovca počelo je u 8 sati, a kako je utakmica s Kanadom bila u 9 (vremenska razlika od 8 sati), počelo je navijanje koje, unatoč lošem početku utakmice, nije prestajalo do kraja i pobjede od 4:1.



- Poklopilo se da igramo s Kanadom, zemljom u koju smo došli trbuhom za kruhom, i to još u nedjelju, pa smo mogli svi zajedno gledati utakmicu - kaže nam Zvonko Sertić, koji je sa suprugom Brankom i kćeri Lorom otišao put Kanade u lipnju ove godine iz Osijeka. Supružnici su inače rodom iz Đurđenovca, kao i druge dvije obitelji koje su pratile utakmicu, Kurtanjek i Pavlić. Prema njihovim riječima, i Kanađani prate Svjetsko prvenstvo u Kataru, pogotovo nakon uspješnih kvalifikacija, u kojima su bili bolji od Meksika i SAD-a. No navijačka strast prema nogometu uvjerljivo je na hrvatskoj strani, što se vidjelo i u nedjelju.

Zvonko Sertić radi u građevini, i naravno da je nogomet tema razgovora, pogotovo kada su kolege s posla čuli da dolazi iz Hrvatske. “U tvrtki nas ima iz svih krajeva svijeta, naravno i Kanađana. Pričamo o nogometu, šansama i Hrvatske i Kanade. Pokazalo se da su još zeleni”, smije se Sertić, dodajući kako bi ulice Edmontona gorjele da je posrijedi svjetsko prvenstvo u hokeju, koji je nacionalni sport Kanađana. “U gradu ima nekoliko dvorana za hokej, a jedno igralište postavljeno je i u trgovačkom centru. Za tim su sportom ludi, kao mi za nogometom.”

Milan Bugarić
Možda ste propustili...

POVRATAK NA SCENU KAO EKSPERIMENTALNI DUO

Libar je objavio EP “Nova zemlja”

JUBILARNO PRVENSTVO HRVATSKE U MJEŠOVITIM KVIZ PAROVIMA

Lovce iz “Potjere” pobijedio mladi par

Najčitanije iz rubrike