Regija
OPĆINI PISMO NAMJERE

Iskazao interes za stanove i turizam u krugu Stare kupke
Objavljeno 29. studenog, 2022.
Varoška Općina razmišlja o zakupu s pravom građenja. Stanovi za starije te druge željne mira
BREZNICA ĐAKOVAČKAOpćini Levanjska Varoš stiglo je pismo namjere poduzetnika s ovdašnjih prostora koji živi i radi vani, a koji je zainteresiran za pokretanje smještajno-turističkih kapaciteta u Staroj kupki u Breznici Đakovačkoj što ju je Općina kupila 2020. uz kredit HBOR-a i od tada radila na uređenju zapuštenog prostora te stvaranju osnovnih infrastrukturnih uvjeta.- Općina ostaje vlasnik Kupke, pa razmišljamo o modalitetima ulaska poduzetnika sa svojom idejom vezanom za otvaranje više manjih smještajnih jedinica u krugu Kupke, a za to vrlo brzo mogu biti spremni objekti starog i novog doma. Potonji je samo potrebno prilagoditi i opremiti, a ulagač je, navodi, spreman maksimalno uložiti - kaže načelnik Slavko Tidlačka. Općina ne "tipuje" na davanje u koncesiju, koncentrirana je na model davanja u zakup uz pravo građenja.

- Namjera ovog poduzetnika otvaranje je više stanova za starije, kao i za mlađe osobe, a koji na duže vrijeme, što bi također bilo uređeno zakupom, žele provoditi svoju starost, svoje dane u tišini, daleko od gradske vreve, prometa, udišući čist zrak, okruženi prekrasnom prirodom i izvorima vode, a Kupka ima čak pet vrsta voda. Model je to smještajnih kapaciteta za život, ali i za turizam kakav se u posljednje vrijeme, naveo je, prakticira vani - kaže Tidlačka.

Nakon kupnje Kupke Općina je iskazala namjeru da, dok kompleks čeka poduzetnike, otvori restoran u postojećem objektu u njezinom krugu, za što je zainteresirana i dalje, no, kaže načelnik, iskaže li ulagač interes i za to, Općina bi mu prepustila u najam i taj dio.

- Pošiljatelj pisma namjere ozbiljan je u svojoj namjeri i, navodi, spreman u roku od nekoliko mjeseci početi raditi, no objekti bi morali doživjeti i proširenja, pa bi se zato išlo na zakup s pravom građenja - kaže Tidlačka. S obzirom na to da je Kupka vlasništvo Općine, a ne privatna imovina, za ulazak ulagača u nju treba provesti i natječaj.

- Tražimo najbolji model davanja Kupke za poslovne pothvate, a krene li pošiljatelj ovog pisma namjere u realizaciju svoje poslovne ideje, očekujemo da zakup s pravom građenja bude dugoročan - u trajanju od bar 30-ak godina - kaže Tidlačka. Dodaje, Općina Levanjska Varoš bi u tom slučaju bila spremna da, dok planirani sadržaji ne prorade, ulagač plaća simboličan zakup od, primjerice, jednog eura.

Suzana Župan
U Kupki prvi Advent u Breznici Đakovačkoj
Dok Općina Levanjska Varoš razmišlja o modalitetima ulaska ulagača u Staru kupku kao općinsko vlasništvo, Diljsko srce, udruga što okuplja žene iz tog dijela Đakovštine, organizirala je prvi Advent u Breznici Đakovačkoj, odnosno u spomenutom kompleksu. Za tu je prigodu Kupka okićena, a prošlog vikenda upaljena je i prva adventska svijeća. Diljsko srce priredilo je za dane Adventa nastupe lokalnih glazbenih snaga, nastup učenika varoške OŠ Silvija Strahimira Kranjčevića, dobar zalogaj i dr. Načelnik Slavko Tidlačka kaže kako će u Kupki biti priređene i žive jaslice, a za kićenje Kupke pobrinuo se općinski komunalac Maslačak. Uređene su i šetnice, tj. podaskane su, pa i to olakšava kretanje prostranim kompleksom Kupke.

Možda ste propustili...

PD ‘’KRNDIJA’’ NAŠICE PLANIRA RADOVE U PLANINARSKOJ KUĆI

Uredit će potkrovlje s 50 ležaja

BROJNE POSLJEDICE NEVREMENA PO JAVNIM POVRŠINAMA U ĐAKOVU I OKOLICI

Jak vjetar po gradu srušio više od 20 stabala

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽELE FINANCIJSKI RASTERETITI GRAĐANE

Grad Županja ukida
naplatu parkinga

2

ORKANSKO NEVRIJEME I POLJOPRIVREDA

Muka na farmama: U krovovima rupe, krave na hladnoći daju manje mlijeka

3

ZBOG PREKOMJERNE POPULACIJE

Cijele veljače pojačan je lov na čaglja i lisicu