Regija
NA 23. MEĐUGRADSKOJ IZLOŽBI MALIH ŽIVOTINJA IZLOŽENO VIŠE OD 120 EKSPONATA

Najzastupljeniji su bili golubovi kingovi
Objavljeno 29. studenog, 2022.
DONJI MIHOLJAC



U organizaciji Udruge uzgajatelja malih životinja Slavonija Donji Miholjac održana je 22. Međugradska izložba malih životinja. Tijekom vikenda na izložbi su bili izloženi golubovi, kunići, perad i ptice, više od 120 eksponata vrlo dobre kvalitete, uglavnom različitih pasmina golubova koje su izlagači pokazali posjetiteljima. Izlagači s područja Donjeg Miholjca iskazali su se golubovima pasmine king, po čijem su uzgoju poznati u hrvatskim, ali i u europskim krugovima uzgajatelja.

Brojem izlagača i eksponata te posjećenošću izložbe, posebno je bio zadovoljan član Upravnog odbora Udruge uzgajatelja malih životinja Slavonija iz Donjeg Miholjca Miroslav Černoga, istaknuvši kako su se na izložbu, osim domaćih uzgajivača, odazvali i članovi udruga uzgajatelja malih životinja iz brojnih slavonskih mjesta.

- Osnovni je cilj bio pokazati kvalitetu ovogodišnjih uzgoja malih životinja, u čemu se u potpunosti i uspjelo - rekao je Černoga.

Posljednjeg dana izložbe bila je organizirana prodaja različitih pasmina golubova, grlica, prepelica, kokoši, kunića i papiga. Izložbu malih životinja financijski su pomogli Grad Donji Miholjac, susjedne općine te već tradicionalni pokrovitelji i sponzori. S.Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike