Sport
BSK SLAVIO KOD DUBRAVE

Čikvar za prvu gostujuću “tricu”
Objavljeno 27. studenog, 2022.

S nizom od pet prvenstvenih utakmica bez pobjede i lišeni usluga većeg broja ozlijeđenih odnosno "kartoniranih" nogometaša Bjelobrđani su otišli na peto ovojesensko gostovanje, u Zagreb, gdje im je u sklopu 16. kola SuperSport Prve lige suparnik bio Dubrava Tim kabel. I vratili su se igrači BSK-a kući s pobjedom, koja je stigla u pravom trenutku iako je susret mirisao na remi, primarno zahvaljujući vrataru BSK-a Iliji Đilasu, koji je domaćinu poskidao više teških udaraca, a Zagrepčani su bili "nokautirani" pogotkom Josipa Čikvara pet minuta uoči isteka 90. Od samog početka domaćini su igrali napadački, ali gosti su se vrlo dobro organizirali u obrani, koja je u 12. minuti dopustila prigodu domaćih nakon ubačaja Čoke na koji je Ljubanović za malo bio kratak. U sljedećem je napadu udarac Bakovića u prazna zagrebačka vrata Ikenna ispred njih izbacio u polje, te ih spasio od pogotka. Gosti su do pogotka mogli i u 25. minuti, kada je Božić loptu ubacio u 16-erac, a Baković, neometan, nije ju dobro zahvatio. Pet minuta nakon toga Đilas je čudesno obranio udarac Turanjanina petom, a u 37. domaći su bez uspjeha tražili kazneni udarac.

U 50. minuti Đilas je ispod grede izvadio udarac Agbe iznenada promijenjog smjera, koji su Bjelobrđani konstantno kontrolirali iako je sastav Dubrave bio aktivniji. U 85. minuti gosti su iskoristili svoju prigodu preko Čikvara, koji je ubačenu loptu zahvatio iz zraka i svladao Šarkanja za prvu BSK-ovu ovosezonsku gostujuću “tricu”.D.L.

 

Standings provided by Sofascore

DUBRAVA TK       0

BSK       1 (0)

ZAGREB - Stadion NK Kustošija. Vrijeme: oblačno. Teren: dobar. Gledatelja: 100. Sudac: Mateo Erceg (Pristeg). Strijelac: 0:1 Čikvar (85). Žuti kartoni: Agba (Dubrava TK), Mihaljević, Pušić i Damjanović (BSK). Crvenih kartona nije bilo.

DUBRAVA TIM KABEL: Šarkanj, Čoko, Agba (od 88. Radić), Palić, Marton, Ivanović (od 88. Kuliš), Ljubanović, Petriško (od 77. Cerovec), Palić, Ikenna, Turanjanin

BSK: Đilas, Kraljević, Grdić, Damjanović, Mihaljević, Ilić, Pušić, B. Pecarski (od 46. Sinanovic), Tokich (od 75. Bošnjaković), Božić (od 63. Čikvar), Baković (od 75. Sunday)

REZULTATI
Rezultati 16. kola: Rudeš (Zagreb) - Croatia (Zmijavci) 3:1, Hrvatski dragovoljac (Zagreb) - Kustošija (Zagreb) 2:3, Orijent 1919 (Rijeka) - Cibalia (Vinkovci) 3:1, Vukovar 1991 - Dugopolje 0:0, Dubrava Tim Kabel (Zagreb) - BSK (Bijelo Brdo) 0:1 i Solin - Jarun (Zagreb) 2:0
Najčitanije iz rubrike