Regija
15 GODINA VISOKOŠKOLSKOG OBRAZOVANJA

Promovirano još 60 studenata u Virovitici
Objavljeno 28. studenog, 2022.
Postotak visokoobrazovnih na području Virovitičko-podravske županije 2007. bio je sedam, a sada je narastao na 25 posto

Veleučilište u Virovitici, koje je prije 15 godina osnovano kao Visoka škola za menadžment u turizmu i informatici, jedna je od najljepših priča Virovitičko-podravske županije. Od tih dana do danas u Virovitici je diplomiralo 1147 studenata. Zahvaljujući i ovoj obrazovnoj instituciji postotak visokoobrazovnih na području Virovitičko-podravske županije, koji je 2007. godine iznosio sedam, narastao je na 25 posto. Virovitica studentima nudi idealne uvjete za studiranje, jer u krugu od 100 metara je i Veleučilište, i studentski dom, i Restoran škola...



Visoka zapošljivost


Prvih 15 godina obilježeno je u Tehnološko-inovacijskom centru svečanom promocijom novih 60 studenata. Da studenti imaju sve potrebne infrastrukturne i druge uvjete za uspješno studiranje potvrdio je i Dejan Tubić, dekan virovitičkog Veleučilišta.

- U Virovitici danas studira 350 redovitih studenata iz cijele Hrvatske, ali i BiH. Imamo jako dobru suradnju s lokalnom i regionalnom samoupravom, ali i s gospodarstvom, pa tako želim istaknuti suradnju s FINA-om, koja zapošljava desetke naših studenata koje stipendira. Tu je i tvrtka Aircash, koja je na našoj instituciji otvorila svoj ured i daje veće stipendije od prosječne plaće u Virovitičko-podravskoj županiji, i to je ono što nas čini sretnima. Pratimo zapošljivost naših studenata i posljednje anketa govori nam da su naši studenti zaposleni 66 posto, a od ostalih 34 posto koji nisu zaposleni, njih 50 posto upisalo je diplomski smjer, tako da možemo biti vrlo zadovoljni. FINA nam je jedan od najboljih i najravnopravnijih partnera koji ulaže u IT smjerove, u naše ljude, i to nam daje najvažniji feedback da su naši studenti dobri radnici, dobar kadar, koji već sada ima jako mnogo znanja i iskustva koje mogu prenijeti u praktični dio - rekao je Tubić.

Da Veleučilište stvara mlade ljude za budućnost i za boljitak društva u cjelini, složio se i župan virovitičko-podravski Igor Andrović.

Ostanak i opstanak


- Jedan mudar čovjek davno je rekao: "Tko mladima nudi budućnost, taj ima budućnost". Mogu slobodno reći da se Veleučilište u Virovitici vodi upravo tim principima, jer stvara mlade za budućnost, stvara mlade za tržište rada, a isto tako i mlade za prosperitet zajednice, ali i društvo u cjelini. Stoga svi danas možemo biti sretni s našim promoventima, ali i s našim Veleučilištem i ovim jednim malim kampusom koji danas imamo ovdje u krugu bivše vojarne. Osim Veleučilišta, važno je istaknuti i studentski dom koji je popunjen svake godine, a koji smo zajedničkim snagama izgradili sredstvima Europske unije - rekao je župan te uputio zahvalu svim gradonačelnicima i načelnicima koji sudjeluju u financiranju Veleučilišta u sklopu Virovitičkog modela.

- Upravo tako pokazujemo jednu sinergiju, jedno zajedništvo u županiji i pokazujemo da nam je Veleučilište bitno, prije svega zbog buduće radne snage, zbog onih koji će ostati ovdje i raditi - dodao je Andrović.
Dekanove nagrade i priznanja za trud
Na svečanoj promociji Veleučilišta u Virovitici dodijeljene su i Dekanove nagrade. Dobile su ih Dora Fabijanić za preddiplomski stručni studij Računarstva, smjer Programsko inženjerstvo, i Sanja Slijepčević sa specijalističkog diplomskog stručnog studija Menadžmenta - smjer Destinacijski menadžment. Istodobno, priznanje za osobiti trud uložen u izvršavanju svih studentskih obveza tijekom studiranja dobile su Matea Barnaki i Sara Patricia Rozman.

350

redovitih studenata iz cijele Hrvatske, ali i iz BiH, danas studira u Virovitici

1147

studenata diplomiralo je u Virovitici od uvođenja visokog ubrazovanja

Možda ste propustili...

DO VALENSA I IZ OSIJEKA I SL. BRODA

Vikend uz glazbu, craft pivo, stare vinile, stripove

NA VIJEĆU UZ DAN OPĆINE PETRIJEVCI I O NOVIM PROJEKTIMA

Priključci na odvodnju za građane će biti besplatni

Najčitanije iz rubrike