Crna kronika
I MAGLA KUMOVALA TRAGEDIJI NA A3

Autobusom udario auto i nabio ga pod kamion, putnica smrtno stradala
Objavljeno 28. studenog, 2022.

Jedna osoba smrtno je stradala u prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, oko 14.25 sati, na autocesti A3 Zagreb - Lipovac. Iz policije doznajemo kako je 52-godišnji vozač, državljanin Bosne i Hercegovine, upravljao autobusom njemačkih registracija južnim kolnikom autoceste A3, desnom prometnom trakom u smjeru istoka. Dolaskom do 56 km i 500 metara nije prilagodio brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, atmosferskim prilikama (magla) te gustoći prometa (kolona vozila) zbog čega nije pravovremeno zaustavio vozilo te je naletio na Volkswagen Caddy, zagrebačkih registracija, kojim je u istom smjeru upravljala 44-godišnjakinja koja se kretala istom prometnom trakom usporeno u koloni vozila.

Od silovitog udarca, Caddy je potisnut pod prikolicu kamiona bosanskohercegovačkih registracija, kojim je upravljao 49-godišnji vozač državljanin Bosne i Hercegovine, koji se kretao istom prometnom trakom. U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala 73-godišnja putnica iz VW Caddyja, a vozačica je teško ozlijeđena te joj je liječnička pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Dubrava. Vozač autobusa je uhićen i protiv njega podnesena je kaznena prijava jer je skrivio prometnu nesreću sa smrtnom posljedicom.

U 14.33 sati pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Ivanić Grad dobili su dojavu o nesreći. “Intervencija se pokazala zahtjevnom zato što je samo izvlačenje osoba iz vozila bilo teško te je bilo potrebno dosta tehnike i snalažljivosti kako bi osobu što sigurnije izvukli i predali je hitnoj medicinskoj pomoći. Ovim putem molimo sve vozače da se pridržavaju prometnih propisa, a ponajprije onih koji se odnose na vožnju autocestom za vrijeme guste magle. Također, ako dođe do zastoja, budite strpljivi u koloni. Ne vozite se zaustavnim trakama, i svakako kreirajte hitni koridor ako vidite da se iza vas kreću vozila žurnih službi - vatrogasci, policija, hitna medicinska pomoć. U tom slučaju svaka sekunda je bitna”, poručili su vatrogasci na svom profilu na društvenoj mreži. S.Lacić

Foto: JVP IVANIĆ GRAD
Vozač autobusa, koji je skrivio sudar s poginulom osobom u automobilu, završio je u policijskom pritvoru

Možda ste propustili...

PIJANI VOZAČI “AKTIVNI” ZA VIKEND

Visoke kazne ne sprječavaju ih da počnu voziti

NEPRAVOMOĆNE PRESUDE U DVA SLUČAJA U SLAVONIJI

Zbog galame u zatvor, zbog prijetnji smrću uvjetna kazna

GODINU I POL NAKON PLJAČKE

Uhićen pljačkaš 6 milijuna kuna

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura