Ekonomija
USPJEŠNO SU PREBRODILI KRIZU IZ 2020.

Leasing društva spremna su za nadolazeće izazove
Objavljeno 28. studenog, 2022.
Na hrvatskom leasing tržištu danas djeluje 15 leasing društava, s ukupnom aktivom od 22,2 milijarde kuna. Ukupna vrijednost novozaključenih ugovora u prvih devet mjeseci 2022. godine prešla je osam milijardi kuna, što čini rast od 31,3 % u odnosu prema istom razdoblju lani.

- Leasing društva uspješno su prebrodila krizu iz 2020., istaknuto je na skupu u povodu 20. obljetnice Udruženja leasing društava HGK-a.

"Danas je leasing nezaobilazan financijski proizvod, posebno u segmentu financiranja vozila. Hrvatska gospodarska komora (HGK) svih ovih godina pružala je i nastavit će pružati podršku Udruženju u njegovim aktivnostima na promicanju i zaštiti interesa leasing društava te razvoju i unaprjeđivanju hrvatskog leasing tržišta", istaknuo je potpredsjednik HGK-a Tomislav Radoš.

Radoš je podsjetio da HGK okuplja gospodarstvenike svih djelatnosti i stoga je odlična platforma za povezivanje financijskih institucija i gospodarstvenika. Ante Žigman, predsjednik Upravnog vijeća HANFA-e, naglasio je kako nakon uspješno prevladane koronakrize leasing društva spremno dočekuju izazove u 2023. kao i uvođenje eura. Z.R.
Danas je leasing nezaobilazan financijski proizvod, posebno u segmentu financiranja vozila

Možda ste propustili...

U CILJU SMANJENJA PLASTIČNOG OTPADA

Nastavlja se Konzumova kampanja “Jedna manje”

SURADNJA LIDLA I “ČISTOG PODZEMLJA”

Educirali učenike osnovnih škola o važnosti prirode

PADA POTRAŽNJA ZA KEMIJSKIM PROIZVODIMA

Njemačka kemijska industrija je na dnu

Najčitanije iz rubrike