Ekonomija
4. TEHNICOOLUM ISPUNIO JE SVA OČEKIVANJA

U 40-ak radionica izrađeno je više od pet tisuća radova
Objavljeno 28. studenog, 2022.

Četvrto izdanje sajma tehničke kulture Tehnicoolum ispunilo je sva očekivanja, tijekom dva dana, u petak i subotu, 25. i 26. studenoga, sajamski prostor Pampas okupirali su učenici svih osječkih osnovnih škola, u pratnji roditelja, baka i djedova, potvrdivši sudjelovanjem u 40-ak radionica da tehnička kultura i STEM područja znanosti nailaze na plodno tlo.



Vrijedne ruke djece iz cijele Osječko-baranjske županije i ovaj su put demonstrirale kreativnost, koja s punim pravom svjedoči kako su naša djeca u velikoj mjeri zainteresirana za majstorska i(li) inženjerska zanimanja, koja su sadašnjost i budućnost.


Dvodnevni sajam stoga možemo slobodno okarakterizirati još jednim punim pogotkom tvrtke Osječki sajam, koja je u suradnji sa Zajednicom tehničke kulture Grada Osijeka i ZTK-om Osječko-baranjske županije organizirala još jedan uspješan sajam, jedini takve vrste, ponudivši posjetiteljima brojne besplatne radionice, izložbe, predavanja, prezentacije, savjetovanja i atrakcije.


U sklopu 40-ak radionica, kroz koje je prodefiliralo više od 1300 djece, izrađeno je više od pet tisuća radova, a zainteresiranost je bila tolika da su organizatori nakon prvog dana morali izrađivati dodatne materijale. U petak su na sajam osnovnoškolci dolazili organizirano autobusima GPP-a, a posebno veseli što je velik broj posjetitelja došao i u subotu, u pratnji roditelja, baka i djedova.

Četvrto izdanje Tehnicooluma održano je u organizaciji tvrtke Osječki sajam i suorganizaciji Hrvatske gospodarske komore - Županijske komore Osijek, Zajednice tehničke kulture OBŽ-a, Zajednice tehničke kulture Grada Osijeka te uz pokroviteljstvo Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Osječko-baranjske županije (OBŽ) i Grada Osijeka.

I. Alilović
Sve su radionice bile popunjene
 
- Bilo je fenomenalno, ostvarili smo ono što smo najviše priželjkivali, a to je da su nam se djeca vratila s roditeljima i drugog dana sajma, koji je bio pun sve vrijeme. Od prve do posljednje radionice, sve su bile popunjene, a u razgovoru s demonstratorima doznajem da su i njihovi dojmovi fenomenalni. Imamo razloga za zadovoljstvo te bih htio zahvaliti svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i našim sponzorima - rekao je za Glas Slavonije Vukašinović.

Možda ste propustili...

PROGNOZE TRANSFORMACIJA KRIZE SE NIŽU JEDNA ZA DRUGOM I NE NAZIRE IM SE KRAJ

Zašto će se neke tvrtke u idućih šest godina ili spasiti ili uništiti?

POLJSKA PRIPREMA POLA MILIJARDE EURA

Kompenzacija za niže cijene žitarica

Najčitanije iz rubrike