Sport
ODBOJKAŠKI SUPERLIGAŠI IGRAJU 8. PRVENSTVENO KOLO

U Gradskom vrtu Kaštelanke, Mursa u Sisak nakon Mevze
Objavljeno 26. studenog, 2022.

Izjednačili su se najbolji odbojkaški klubovi od početka sezone, u obje konkurencije od ovog se vikenda igraju dvoboji istog, 8. kola.



U njemu pobjedu i bodove na domaćem parketu tražit će odbojkašice Osijeka, koje su evidentno u uzlaznoj putanji forme. Istina, sastav Tome Pauna je prije tjedan dana doživio poraz u metropoli od Dinama, ali tih pet setova moglo je imati i drukčiji, sretniji epilog. Prije gostovanja u Zagrebu Osječanke su nanizale čak tri pobjede u tjedan dana. Ono što ohrabruje je da je pobjednička serija ostvarena u Gradskom vrtu, gdje u subotu, od 16 sati, slijedi okršaj s Ribola Kaštelom. Moglo bi biti zanimljivo jer oba su sastava na gotovo identičnom učinku. U prethodnih sedam dvoboja izborene su po tri pobjede te je osvojeno devet bodova. Ribola jedino ima dva osvojena seta više, ali danas je prigoda da se i ta jedina prednost gošći pretvori u zaostatak. Nudi ovo kolo slavonsko-kaštelanske obračune jer Enna Vukovar dva sata kasnije gostuje kod Marina Kaštela. Jedno od najtežih gostovanja u Superligi, ali Vukovarke su tri od svoje četiri dosadašnje pobjede ostvarile na strani. Jednom su slavile i u GD Kaštela, u 3. kolu protiv Ribole bilo je 3:0. Ostali parovi: Nebo - Brda, Kelteks - Veli vrh, Split - Mladost i Rijeka - Dinamo.

Odbojkaši s Drave odigrat će pak četvrtu utakmicu u sedam dana. Preko tjedna Mursa-Osijek imala je i dvije obveze u sklopu MEVZA lige, gdje je igrala protiv hrvatskih predstavnika u Zagrebu. Nakon pobjede protiv Ribole (3:0), stigao je i prvi ovosezonski okršaj dvije najbolje naše momčadi. Mursaši su izgubili 2:3, u petom setu propustili su tri lopte za pobjedu, koja im sigurno neće izmaknuti u subotu. Momčad Marija Tepperta gostuje u Sisku (subota, 20 sati), gdje treba odraditi autoritativno. A onda stiže prigoda za uzvrat, sljedeće subote u Gradski vrt stiže Mladost. Marsonia ide na put bez nade u Rijeku, a u ostalim susretima 8. kola još igraju: Mladost - Rovinj, Split - Zadar, Centrometal - Ribola Kašte i Kitro Varaždin - Medicinar Trnje, koji će kolo zaključiti u srijedu. N. Benčina
POLOVIČNO NA SAVI
Nakon četiri odigrane utakmice MEVZA lige, Mursa-Osijek je na učinku 2-2. Na turniru u Zagrebu Osječani su lako arhivirali Kaštelane u tri seta, a potom je uslijedio poraz u pet od Mladosti, koja je slavila 3:2 (19:25, 25:21, 22:25, 25:22, 22:20).

Najčitanije iz rubrike