Sport
SUBOTA U KATARU: IGRA SE 2. KOLO U SKUPINAMA C I D

Argentina sad strijepi od neugodnog Meksika
Objavljeno 26. studenog, 2022.
U subotu su na rasporedu utakmice 2. kola u skupinama C i D, a bez dvojbi najviše pozornosti većine ljubitelja nogometa privući će posljednji dvoboj večeri, onaj između Argentine i Meksika. Razlog nije samo dobar nogomet koji se očekuje, nego i znatiželja hoće li se jedan od favorita za naslov izvući iz teške situacije u koju se doveo šokantnim porazom od Saudijske Arabije. Nakon njega Argentina je dovedena pred zid, mora pobijediti Meksiko, a porazom bi se oprostila od Katara.

- Ne preostaje nam ništa drugo nego se dići, a to ćemo i napraviti. Podići ćemo glave i dobiti obje utakmice - poručio je izbornik Argentine Lionel Scaloni, od kojeg se očekuje i nekoliko izmjena u početnoj postavi. Argentincima neće biti lagano, jer Meksiko je protiv Poljaka pokazao kako i bez velikih imena može složiti vrlo dobru igru te se s pravom nada novom prolasku skupine. Tome je blizu S. Arabija, kojoj su nakon neočekivanog slavlja nad Messijem i društvom sljećedi suparnici Poljaci protiv kojih mogu osigurati svoj drugi prolazak skupine u povijesti.

U skupini D tri reprezentacije nisu pokazale previše toga, a odskočila je Francuska, koja je s četiri gola Australcima odlično krenula u obranu naslova prvaka. No, veći izazov "tricolori" bi trebali imati protiv Danaca, koji su ih u nedavnoj Ligi nacija oba puta pobijedili. Danci su među dužnicima iz prvog kola, jer nisu ničim opravdali ulogu potencijalnog iznenađenja iz sjene. Tunis i Australija igraju "za sve", jer pobjednik ostaje u igri za prolazak, dok se poraženi oprašta.

SUBOTNJI SUSRETI, SKUPINA C: Poljska - Saudijska Arabija (14.00), Argentina - Meksiko (20.00); SKUPINA D: Tunis - Australija (11.00), Francuska - Danska (17.00). G.R.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike