Sport
NIZOZEMCI I EKVADORCI REMIZIRALI

Valencia izjednačio, pa iznesen s terena
Objavljeno 25. studenog, 2022.
Nakon ranog zaostatka u nastavku su utakmice Ekvadorci bili poduzetniji protivnik koji je zaslužio i više od aktivnog remija! Nizozemci su susret otvorili prema najljepšim željama, jer su već u šestoj minuti loptu spremili iza leđa Galindeza. Akciju je na sredini igrališta začeo Blind pred ekvadorskim 16-ercem pronalazivši Klaassena koji je dodao ulijevo do Gapka oko kojeg se protivnički stoperi nisu dogovorili tko će ga blokirati, tako da je taj mladi napadač sa 16 metara imao prigodu za udarac koji je poluvisoki završio u desnom kutu - 1:0. Potom se igra izjednačila i Ekvadorci su uspjeli u nekoliko navrata organizirano prijeći na protivničku polovinu terena, ali bez prave opasnosti za vrata europske selekcije. Stigla je u 32. minuti, kada je na lijevoj strani Valencia prevario jednog “narančastog” i zatim s 18 metara ciljao bliži donji kut kamo se bacio Noppet i spasio pogodak. Time je bio zaključen pritisak Ekvadoraca koji su bili odbačeni od vrata do nadoknade prvoga dijela igre kada je Valencia prijetnjom glavom izborio udarac iz desnog kuta. Ubačena je lopta bila izbačena na rub 16-erca na nogu Preciada koji je po travi šutirao prema vratima, a Estupinan promijenio njezin smjer u mrežu, ali pogodak nije bio priznat, jer je Porozo u zaleđu omeo nizozemskog vratara.

U nastavku su Nizozemci načinili jednu izmjenu, a Ekvadorci ubrzo (49.) promijenili rezultat izjednačivši ga. Oteli su “narančastima” loptu na 40-ak metara od vrata i ona je došla ulijevo u 16-erac do Estupniana koji je snažno prizemno opalio u suprotni kut, a Noppert je paradom obranio i odbio do natrčalog Valencie kojemu nije bilo teško iz blizine pogoditi mrežu - 1:1. Nadomak novoga poentiranja južnoamerička reprezentacija bila je deset minuta kasnije kada je prvo bio blokiran obećavajući udarac Valencie, a odbijena lopta došla na 14 metara do Plate koji ju je ljevicom poslao u gredu. Poslije toga se (za)igralo između 16-eraca bez preuzimanja rizika od bilo koga, tako da pred vratima nije bilo ozbiljnijih situacija čime, vjerojatno, sučeljeni akteri nisu nezadovoljni, jer su ostali u dobroj prigodi izboriti sljedeći krug natjecanja. Valencia je zabio, a potom je u završnici susreta ozljeđen iznesen s terena, nadamo se da nije riječ o ozbiljnijoj ozljedi.

D. Lekšan

 
Standings provided by Sofascore
SKUPINA A
DOHA - Khalifa International stadion. Noćna utakmica. Teren odličan. Gledatelja: 45.000. Sudac: Mustapha Ghorbal (Alžir) 7. Strijelci: 1:0 Gapko (6), 1:1 Valencia (49). Žuti karton: Mendez (Ekvador). Crvenih kartona nije bilo.

IGRAČ UTAKMICE: ENNER VALENCIA (EKVADOR)

NIZOZEMSKA

1 (1)

Noppert 7, Timber 6, Van Dijk 6,5, Ake 6,5, Dumfries 6, Koopmeiners 6 (od 80. De Roon -), De Jong 6,5, Blind 6,5, Klaassen 6 (od 70. Berghuis -), Gapko 7 (od 80. Weghorst -), Bergwijn 6 (od 46. Depay 6).

EKVADOR

1 (0)

Galindez 6,5, Preciado 7, Porozo 6, Torres 6, Estupnian 7, Hincapie 6,5, Plata 7 (od 90. Ibarra -), Mendez 6, Caciedo 6, Valencia 7,5 (od 90. Rodriguez -), Estrada 6,5 (od 74. Sarmiento -).

Možda ste propustili...

KREĆE POLUFINALNA SERIJA DOIGRAVANJA ODBOJKAŠA ZA PRVAKA HRVATSKE

Mursaši kod Ribola Kaštela priželjkuju reprizu Kup izdanja

Najčitanije iz rubrike