Regija
“POZNAJEM DJEČJA PRAVA”

Erina Ana, Sara, Filip i Lucija imali su najbolje radove
Objavljeno 25. studenog, 2022.
U natječaju je sudjelovalo više od 50 djece i desetak mentora iz škola na području VPŽ-a
SLATINA - Prigodnom izložbom i proglašenjem najboljih učeničkih radova zaključen je 2. literarno-likovni natječaj koji je pod nazivom "Poznajem dječja prava" u povodu Međunarodnog dana djeteta na području Virovitičko-podravske županije organiziralo Društvo Naša djeca Slatina u suradnji sa slatinskom OŠ Eugena Kumičića.

U natječaju je sudjelovalo više od 50 djece sa svojim likovnim i literarnim radovima i desetak njihovih mentora, a izložba učeničkih radova pristiglih na natječaj te svečanost dodjele nagrada za najbolje priređena je u galerijskom prostoru Zavičajnog muzeja.

Predsjednica DND-a Naša djeca Ivana Strupar zahvalila je svim učenicima i mentorima što su sudjelovali u natječaju.

Nakon što su kustos Zavičajnog muzeja Srđan Đuričić i zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić pozdravili nazočne učenike i njihove mentore, kratku prezentaciju o dječjim pravima održale su učenice Ena Bačani i Ivona Ljubas, članice Dječjeg foruma Mladost.

Tema natječaja bila je "Sreća", osjećaj koji se javlja kad su zadovoljena sva dječja prava, ali i kad se obave sve dječje obveze. Prijavljene radove ocjenjivali su pedagoginja i profesorica hrvatskoga jezika Nataša Valinčić, nastavnica hrvatskoga jezika Marijana Toplak, nastavnik likovne kulture Josip Jelenčić i učiteljica Renta Grahovac. Knjigu o dječjim pravima Emila Paravine dobili su učenici natjecatelji koji su u svojoj kategoriji osvojili jedno od prva tri mjesta, a njihovi mentori dobili su brošuru o programu prevencije ovisnosti u djece i mladih i radionicama s temom dječjih prava.

Učenički literarni i likovni radovi podijeljeni su u dvije kategorije. U kategoriji nižih razreda najuspješnijim autorima literarnih radova proglašeni su Erina Ana Kordi iz OŠ V. Nazora Nova Bukovica (mentorica Jasminka Stošić), Lana Terek iz iste škole i Mateo Beneš iz OŠ E. Kumičića Slatina (mentorica Anita Jančić Rulj). U kategoriji viših razreda najbolji su bili Sara Hađikan iz OŠ A. G. Matoša Čačinci (mentorica Mirjana Foro), Ivan Kovačević iz OŠ J. Kozarca Slatina (mentorica Hana Tepeš) i Eleonora Cahun iz OŠ A. G. Matoša Čačinci (mentorica Mirjana Foro).

Petar Žarković
Najbolji likovnjaci u obje kategorije
Najbolje likovne radove u kategoriji nižih razreda izradili su Filip Brezovčan iz OŠ “D. Trstenjak” Čađavica (mentorica Dragana Kiš), Ema Kostanjevac iz OŠ E. Kumičića Slatina (mentorica Renata Grahovac) i Irina Budimir iz OŠ “D. Trestenjak” Čađavica (mentorica Tatjana Vidaković). U kategoriji viših radova najuspješniji bili su Lucija Heniz iz OŠ J. Kozarca Slatina (mentorica Tatjana Lulić Prpić), Irina Kiš, OŠ “I. G. Kovačić” Zdenci (mentorica Tamara Nikšić) i Danijel Bogdan iz OŠ E. Kumičića Slatina (mentorica Patricija Karaman).

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana