Regija
OD NEDJELJE KREĆE ADVENT U NAŠICAMA

Pjevat će i Minea i Leteći odred
Objavljeno 26. studenog, 2022.
NAŠICE - Blagdansko veselje i adventska zbivanja u Našicama počet će u nedjelju, 27. studenoga, službenim otvorenjem Adventa i puštanjem lampiona u 19 sati. Okupljeni će osim u svjetlu nad gradom moći uživati u bogatoj ponudi adventskih kućica i štandova te brojnim delicijama koje će nuditi izlagači. Za otvaranje Adventa predviđeno je paljenje prve adventske svijeće, a tu je i koncert duhovne glazbe Zvonimira Kalića i benda Noel.

Vikendima će se na atraktivnoj koncertnoj pozornici na središnjem gradskom trgu izmjenjivati domaća estradana imena te našički izvođači. Tako su za drugi adventski vikend predviđeni božićni koncerti Gradske udruge umirovljenika i Gradske glazbe, a 3. prosinca posjetitelje će zabavljati Kristijan Babić&Band. Tamburaški sastav Pet tambura nastupit će 10. prosinca, a 24. prosinca domaći glazbeni bend Zlatne strune. Tu su i koncerti mažoretkinja, folklornih skupina, tamburaškog orkestra i glazbene škole. Na Advent u Našice dolazi Leteći odred, koji će nastupiti 16. prosinca, a svečano blagdansko ozračje okrunit će Minea, koja će Našičane zabavljati 23. prosinca. Na svim koncertnim događajima očekuje se dobra atmosfera, vrhunska zabava i brojna publika.

Znajući da je blagdansko vrijeme posebno razdoblje za najmlađe, našička djeca i ove će godine uživati u dolasku Svetog Nikole 2. prosinca. Najmlađe posjetitelje čekaju i božićne bajkaonice i radionice te tri predstave. Bit će organizirana i radionica izrade tradicijskih ukrasa za bor i božićna likovna radionica za učenike osnovnih i srednjih škola.

- U suradnji s Udrugom mladih INFO potrudili smo se napraviti što više čarobnih mjesta za fotografiranje, tako da će biti puno noviteta za adventsko ruho našeg malog i lijepog grada. Smatramo da blagdanska dekoracija i ove godine treba svakom posjetitelju dočarati čaroliju blagdana koji su pred nama. Advent je postao turistički proizvod, a nama je cilj da fotografije i događaji s našičkog adventa dobiju pozornost što većeg broja posjetitelja kako bismo privukli što više ljudi u naš mali grad - rekla je direktorica Turističke zajednice grada Našica Ines Resler.

Ovogodišnji program Advent u Našicama zajedno su organizirali Turistička zajednica i Grad Našice u suradnji s brojnim udrugama. S. Fridl
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

Najčitanije iz rubrike