Osijek
SJAJNE VIZURE IZ ZRAKA

Bajkovite fotografije usnulog Osijeka obavijenog maglom
Objavljeno 26. studenog, 2022.
Mario Đurkić dronom je snimio fotografije središta Osijeka, a sve je nalikovalo scenama s visokobudžetnog filmskog seta

Većini nam se, kada se probudimo i vidimo maglovito jutro, pogotovo vozačima, malo smanji raspoloženje. Sve je nešto sivo i tmurno, jedva čekamo da se ta magla povuče, i da se sunce konačno probije do nas. Možda to tako djeluje dok gledamo to s tla, ali pogled iz visine na magloviti Osijek nudi - bajkovit izgled!



Kada smo prvi put vidjeli fotografije koje nam je poslao Osječanin Mario Đurkić, ostali smo doslovce bez teksta. Prvo smo pomislili da je riječ o filmskog setu, primjerice Gospodara prstenova, ili pak snimanju visokobudžetnog dokumentarca. Ništa od toga, ispod magle nazirao se - Osijek, u svoj svojoj maglovitoj ljepoti! Na trenutke samo je vrh konkatedrale izranjao iz magle.

- Fotografijom se intenzivnije bavim od 2010. godine, kada sam sa suprugom zbog posla otišao živjeti u Rijeku. Prvo je to bio hobi, jer smo voljeli zabilježiti svaki zanimljivi trenutak fotografijom. Kupili smo jedan fotoaparat, a kasnije je stigao drugi, treći.., svaki sve veće kvalitete. Fotografirao sam u slobodno vrijeme, jer mi je ugostiteljstvo bio pravi posao. Nakon povratka u Osijek počeo sam se aktivnije baviti fotografiranjem i u konačnici mi je to prošle godine postao i pravi posao u osječkoj tvrtki Horizont Solutions, govori nam Đurkić, koji je atraktivne fotografije maglovitog Osijeka snimio dronom. Za let i fotografiranje, naravno, ishodovao je sve potrebne dozvole. Kada je vidio fotografije, odlučio ih je podijeliti s nama, da ih vide i čitatelji Glasa Slavonije.


Za promjenu vizualne percepcije Osijeka potrebno je, doista, samo malo kreativnosti, pa tako i magla može pomoći - procijenite sami!

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike