Mozaik
AVANTURA ŽIVOTA U ŽENSKOM DRUŠTVU

Muškarci u Dohu na SP, žene u Dubai na nezaboravan provod
Objavljeno 26. studenog, 2022.
Prepoznaju naše kockice i Luku Modrića, neki kažu i da navijaju za nas

Hrvatski muškarac koji si je ovoga studenoga osigurao godišnji, bolovanje ili slobodne dane, a ima dovoljno dubok džep, po svoj prilici otišao je ili će ići u Dohu. Arapskog poluotoka dokopala se i nekolicina hrvatskih žena, zaobišle su Katar i uputile su u Dubai. Na jedan nezaboravan godišnji odmor. Putovanje, avantura, odmor, uživanje, šoping... i sve ostalo samo i isključivo u ženskom društvu. Za mnoge san snova, a kad Dubai dožive "iznutra", definitivno to postaje godišnji iz snova.Hit ženska putovanja


U Hrvatskoj su već neko vrijeme popularna Girls only putovanja, odlaske isključivo žena na godišnji pokrenula je Tea Dimić Radaš u suradnji s Helenom Buljan iz putničke agencije Chili tours i ubrzo je putovanje bez muškaraca postao pravi hit. Tea je dio života radeći kao stjuardesa u Emiratesu živjela u Dubaiju, a kako joj je taj grad prirastao srcu, željela je da ga posjeti i upozna što više Hrvatica. Destinacija je skupa i daleka, ali nudi egzotiku kojoj je teško odoljeti.

- U Dubaiju se provodimo odlično, baš onako kako to žene znaju. Ima svega, od razgledanja grada, posjeta vidikovcima i muzejima, spuštanja niz stakleni tobogan na 53. katu nebodera, izleta u Abu Dhabi i pustinju, opuštanja na plaži i plivanja s dupinima, ispijanja kave sa zlatom, kupovanja ili razgledanja u najvećem šoping-centru na svijetu pa sve do večera i partijanja na jahti i najboljim rooftop barovima u gradu - izvijestila nas je Tea. Kako je nogomet trenutačno ne najvažnija sporedna stvar, nego najvažnija stvar, dodala je i kako Dubai, kao i cijeli arapski svijet, ovih dana živi u nekoj posebnoj, nogometnoj atmosferi.


Dubai je od Dohe udaljen 695 km, ali avionske linije su toliko česte da je najmanji problem otići iz Dubaija u Dohu. I obrnuto.

- Nogomet i Svjetsko prvenstvo nemoguće je ne pratiti kad ga svi prate, o njemu se stalno piše i govori. Dubai je prepun navijača, a i mi navijamo da Hrvatska napokon osvoji zlato. Upravo zbog toga došle smo u Dubai opremljene rekvizitima i zastavom koje nam je omogućio Cro sport vez, a ponijele smo i dresove i ostale "kockaste" predmete. Nažalost, utakmicu s Marokom nismo gledale jer smo u to vrijeme bile usred pustinje. No pratilo se online.

Prepoznatljive kockice


Znači, i Dubai živi nogomet.

- Da, vlada neka posebna atmosfera, može se reći i euforija, prepuno je navijača koji hodaju ulicama u dresovima i bojama svojih reprezentacija. I nas pitaju jesmo li ovdje zbog SP-a, prepoznaju kockice i Modrića, neki kažu da navijaju za nas. Neki navijači su odsjeli u Dubaiju, pa putuju na utakmice u Dohu, jer dnevno između ta dva grada ima 30-ak letova, a let traje nekih 40 minuta. Inače, utakmice se gledaju organizirano diljem grada, u velikoj većini restorana i barova koji služe alkohol, na nekim hotelskim bazenima i privatnim i javnim plažama postavljeni su veliki videozidovi, fan-zone… Gotovo kao da se Svjetsko održava u Dubaiju. No takav je ovaj grad, ne propušta ni jednu priliku da privuče još više turista.


Arapski svijet je burno pozdravio pobjedu autsajdera Saudijske Arabije nad Messijevom Argentinom, jesu li se i domaći ljudu u Dubaiju radovali?

- Ne posebno. No svagdje se komentira rezultat koji je sve ostavio bez teksta. Inače, Saudijaca u Dubaiju nema u tako velikom broju da su mogli napraviti slavlje o kojemu bi mediji pisali. Ono što znamo je da je netko iz obitelji šeika Saudije bio u Dubaiju dva dana nakon utakmice (i vrlo vjerojatno slavio) jer smo vidjele njegov automobil ispred hotela u čiji smo klub išle. Kako znamo da je to njegov auto? Na registraciji je bio broj 3, a u UAE-u i susjednim zemljama tako prepoznajete članove vladajućih obitelji, što je manji broj na registraciji, to je osoba važnija, na višem položaju u državi. To nam je i neka zezancija dok se vozimo kroz grad - koja će prva uočiti registracijsku pločicu sa što manjim brojem - dodaje Tea. Žensko društvo iz Hrvatske nije otišlo u lov na bogatog emira, šeika ili nekog važnog tipa sa što nižim registracijskim brojem, otišle su na dobar odmor i provod i uživaju. Bez muškaraca.

Ivana Liović
Dobra energija, uzbuđenje, smijeh...
Dubai je grad koji vrijedi izabrati za godišnji odmor jer u njemu možeš vidjeti raznorazna čuda i doživjeti nezaboravne trenutke.

- Evo, neku večer gledale smo modnu reviju dok smo večerale i pijuckale koktele uz pogled na Dubai. Svaki put kada dođemo, u ovom gradu se nudi nešto novo i drukčije, pa tako ni jedan naš program puta za Dubai nije isti i zato imamo putnice koje s nama putuju već drugi ili treći put. Ovaj put nas je 35, sve je puno dobre energije, uzbuđenja, smijeha, želje za nečim novim i nepoznatim, mnoge žene su se prvi put vidjele, ali prihvaćanje i podrška je tu - kaže Tea, koja uživa sa svojom ženskom grupom u Dubaiju.

Utakmicu s Marokom nismo gledale jer smo u to vrijeme bile usred pustinje. No pratilo se online

egzotika
TEŠKO

joj je

ODOLJETI

Možda ste propustili...

NAKON TRAGIČNE SMRTI SVOJEG BUBNJARA TAYLORA HAWKINSA

Foo Fighters najavili nove nastupe

LJUBITELJI DINOSAURA DOĆI ĆE NA SVOJE

Driver u novom ZF-filmu “65”

BORIS ŠTOK NASTUPA NA DORI U OPATIJI S PJESMOM “GRIJEH”

Očekujem dobru zabavu i spektakl

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

HARMONIJA DISONANCE NA DORI PJEVA “NEVERA (LEI, LEI)”

Oda hrvatskoj tradiciji u fuziji sa suvremenim

2

VIŠE OD 100.000 LJUDI JE GLASALO

EXIT izglasan u top
5 festivala na svijetu

3

KONCERTI

Zdravko Čolić će u čast Danu žena nastupiti u Zadru