Osijek
POVRATAK U ZVONIMIROVU

HZMO i HZZO na staroj lokaciji
Objavljeno 25. studenog, 2022.

Iz središnjice Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje, priopćili su kako njihova osječka Područna služba od ponedjeljka (28. studenoga), počinje s radom na novoj/staroj lokaciji u Ulici kralja Zvonimira 1. Na toj će se adresi, obnovljene i moderno uređene poslovne zgrade, građanima Osijeka i Osječko-baranjske županije pružati usluge od ponedjeljka do petka, od 8 do 16 sati.

U novim moderno uređenim prostorijama građanima će na usluzi biti osam šaltera za prijave i odjave na mirovinsko osiguranje, zaprimanje zahtjeva te izdavanje potvrda iz djelokruga HZMO-a. Uz to, korisnicima usluga na raspolaganju će biti i odvojena prostorija za pravnog savjetnika za usluge koje zahtijevaju informiranje vezano uz ostvarivanje prava na mirovinu, doplatak za djecu i nacionalnu naknadu za starije osobe te informiranje o stanju pojedinog predmeta, zatim izdavanje potvrda o korištenju mirovine/doplatka za djecu i statusu osiguranika.

Preuređenje zgrade započelo je u srpnju 2019. godine, u sklopu većeg projekta koji se provodio u dvije faze - energetska obnova te klimatizacija i unutarnje uređenje zgrade. Vrijednost radova prve faze iznosila je 7.648.872,08 kn (bez PDV-a), od čega je iz sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj nepovratno dodijeljeno 4.760.409,25 kn, a ukupna vrijednost radova obje faze iznosila je 25.516.561,42 kn (bez PDV-a).

"Izuzetno mi je drago što će nakon više od tri godine stanovnici Osijeka i Osječko-baranjske županije dobiti kvalitetan, funkcionalan i moderno opremljen prostor, a radnicima su osigurani bolji uvjeti za rad. Ugradnjom dizala u zgradu, koja je bila znatno oštećena tijekom ratnih razaranja, olakšava se pristup osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a sve u cilju pružanja još kvalitetnije usluge korisnicima", izjavila je Biljana Tuševski, predstojnica Područne službe HZMO-a u Osijeku.

Područna služba na sadašnjoj će lokaciji, u Ulici Kapucinska 29, korisnicima biti na usluzi još danas (petak), 25. studenoga, do 15 sati.

Dodajmo kako su se na staru lokaciju, u Zvonimirovu, od ovog tjedna vratile i šalterske usluge Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje. D.Kuštro

Najčitanije iz rubrike