Mozaik
A TREBALA JE BITI DOKAZ

Policija se pravda: 200 kg droge pojeli štakori
Objavljeno 25. studenog, 2022.
Indijski sud dao je za pravo policajcima, okrivivši štakore, jer su, priopćili su, male životinje koje se ne boje policije

Zanimljivo je opravdanje indijske policije o gubitku 200 kilograma marihuane koja je, nakon oduzimanja od dilera, bila pohranjena u policijskom skladištu. Marihuanu su, poručuju iz policije - pojeli štakori!? "Štakori su male životinje i ne boje se policije. Teško je zaštititi drogu od njih", konstatirao je sud u državi Uttar Pradesh.Sud je od policije zatražio da se zaplijenjena droga pokaže kao dokaz, a sudac Sanjay Chaudhary naveo je čak tri slučaja u kojima su glodavci uništili zaplijenjenu marihuanu. U jednom od naloga, kada je sud od policije tražio da pokaže zaplijenjenu drogu, navedeno je da su 195 kilograma kanabisa oglodali štakori. U drugom slučaju, u kojemu se radilo o 386 kg droge, policija je podnijela izvješće u kojemu stoji da su "nešto" kanabisa "pojeli štakori".

Sudac Chaudhary rekao je da je oko 700 kg marihuane koju je zaplijenila policija bilo ‘čuvano‘ u skladištima policijskih postaja u okrugu Mathura te da je sva droga bila "u opasnosti od štakora". Istaknuo je da policija nije stručna za rješavanje ovog specifičnog problema te je savjetovao da se zaplijenjena droga od "neustrašivih glodavaca" ubuduće zaštiti tako da se, umjesto da se i dalje čuva u policijskim skladištima, proda istraživačkim laboratorijima i medicinskim tvrtkama, a da prihod ide u državni proračun.

Ne vole štakori samo marihuanu, znaju se oni "navući" i na žesticu. Naime, 2017. godine policija u istočnoj saveznoj državi Bihar okrivila je štakore za konzumiranje više tisuća litara zaplijenjenog alkohola!

Milan Bugarić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

U KVIZU “TKO ŽELI BITI MILIJUNAŠ?”

Osječanin Jan Kukić osvojio 10.000 eura

2

30. SARAJEVO FILM FESTIVAL

Prijave serija za Srce Sarajeva

3

ZABRINJAVAJUĆE BROJKE

Nije dobro, više od milijardu ljudi na svijetu pretilo