TvObzor
S PRVIM DANOM PROSINCA SKANDINAVSKI VIAPLAY STIŽE NA PICKBOX

Gledat ćemo najbolje od sjevernoeuropske produkcije
Objavljeno 25. studenog, 2022.

Odlične vijesti stižu iz Pickboxa - dolaze nove skandinavske noir serije s popularnog streaming servisa Viaplay! Od četvrtka, 1. prosinca, gledajte gomilu novih kriminalističkih, dramskih, romantičnih serija, a bit će i povijesnih dokumentaraca. "Skandinavski noir samo je početak", kažu iz Viaplaya, a zahvaljujući Pickboxu sada imamo prilike gledati najbolje od sjevernoeuropske produkcije. Izdvojit ćemo samo neke od brojnih serija koje dolaze iz ponude Viaplay Selecta.Danska krimiserija "Nadam se da si sretno stigla kući" ("Where Were You?"), sasvim je svježa i intrigantna nova serija. U fokusu priče je 16-godišnja Louise (Filippa Navarana), čiji se život preokrene naglavačke kada njezinu najbolju prijateljicu Monicu (Maja Ida Thiele) u njihovoj srednjoj školi siluje nepoznati napadač. Louise je odlučna pronaći silovatelja, no stvar se zakomplicira kada se ispostavi da je riječ o Thaisu (Vilmer Trier Brøgger), u kojeg je potajno zaljubljena. Serija je dirljiv i napet portret vremena u kojem se spajaju prijateljstva, seks, društveno nasljeđe i snovi o budućnosti. Ova napeta danska serija na vrlo zanimljiv način prikazuje kako zločin utječe na grupu prijatelja i njihovu školu, kako se glasine šire brzinom munje te nas podsjeća na činjenicu da ne odlučuješ uvijek kada ćeš odrasti.

Intenzivna i sugestivna norveška dramska krimiserija "Fenris" vrti se oko nestanka dječaka iz malog norveškoga grada koji se nalazi na granici sa Švedskom i poznat je po tome što u njemu žive i vukovi. Kada dječak nestane, glasine da su za to odgovorni vukovi odmah kreću. Biologinja Emma Salomonsen (Ida Elise Broch), koja je ondje u posjetu, otkriva dječakovu krvavu jaknu u kući svog oca Mariusa (Magnus Krepper, "Kraljica srca"), kontroverznog istraživača vukova. A kada i Marius nestane, Emma je prisiljena osloniti se na vlastite instinkte i razumijevanje vukova kako bi otkrila mračnu istinu. "Bila sam totalno zaokupljena kad sam prvi put pročitala scenarij. Bilo je toliko uzbudljivo da jednostavno nisam mogla odustati od njega. Emma je enigma, ona je nepristupačna i iznimno složena", o ulozi Emme rekla je norveška glumica Ida Elise Broch.

Švedska dramska serija "Harmonica" donosi priču o bračnom paru Harryju (Jonas Karlsson) i Monici (Josephine Bornebusch). Naime, prije šesnaest godina Harry i Monica živjeli su blistavim životom svirajući u velikim arenama sa svojim bendom Harmonica. Sada je njihov brak u krizi, a kada im se ponudi nostalgična turneja, Monica postavlja Harryju ultimatum - turneja ili rastava. Zanimljiva, autentična i svježa, nova švedska serija "Harmonica" svakako je naša preporuka.

Hrpu novih skandinavskih serija, a i mnogo više od toga, gledajte od 1. prosinca, na streaming platformi Pickbox NOW, u kategoriji Viaplay Select! D. Miklić
Možda ste propustili...

BBC-JEVA KRIMINALISTIČKA SERIJA “DUHOVI PROŠLOSTI” NA HTV2

Mračna prošlost detektiva Brannicka i njegove zemlje

NAPETU NJEMAČKU SERIJU PRATITE NA DOMA TV-U

Kriminalistička uspješnica “Odred za nestale”

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: ANA OPAČAK

Ne požurujem, ne forsiram, mislim da sam na dobrome putu

2

SLIKARICA IZ DARUVARA

Dokumentarni film o Evi Fischer čiji je život obilježio holokaust

3

DRUGA SEZONA POPULARNE SERIJE ‘’KUMOVI’’ USKORO NA NOVOJ TV

Tko će narušiti sklad Macana, Gotovaca i Akrapa?