Regija
GRADSKO VIJEĆE VUKOVARA

Odlaze direktori Komunalca, javna rasvjeta se vraća
Objavljeno 24. studenog, 2022.
Štrangarević je rekao kako je ostavka osobne prirode, novi će direktor formirati tim suradnika
VUKOVAR - Sjednica Gradskog vijeća Vukovara u srijedu je završena prilično brzo, što ne čudi budući da je počela samo dva sata prije prve utakmice Vatrenih na SP-u u Kataru.

Mogla je biti održana u drugom terminu, no gradonačelnik Ivan Penava, na novinarski upit, rekao je kako je protiv toga da sve službe stanu s radom zbog nogometa.

- To nije dobra poruka koju šaljemo, poglavito mladima. Pratiti svoje da, navijati za svoje da, ali to ne može biti važnije od profesionalnih obavljanja svojih zadaća - poručio je.

Na aktualnom satu gradonačelnika pozornost je privuklo pitanje Nikole Mažara (HDZ) vezano uz najavljeni odlazak tri čelne osobe gradske tvrtke Komunalac. Upitao je što je tomu razlog, kako će utjecati na tvrtku i je li Penava razgovarao s radnicima. Gradonačelnik je odgovorio kako je direktor Komunalca Igor Štrangarević u proteklih osam godina rezultatima pokazao kako se vodi gradska tvrtka, što se vidi ne samo kroz pozitivna financijska izvješća već prije svega zadovoljstvom radnika, izgledom grada i ažurnosti u obavljanju poslova, čime je Vukovar podignut na razinu koja može biti uzor svim gradovima. Štrangarević je vijećnicima rekao kako je njegova ostavka isključivo osobne prirode.

- Osam godina sam na čelu tvrtke, u ovom mi je dijelu života prioritet obitelj i drugi poslovni izazovi. U poslovnom svijetu praksa je da tim ljudi koji vodi tvrtku zajedno dolazi i zajedno odlazi te daje priliku onima koji će doći da sami formiraju najbliži tim suradnika. Tvrtka je trenutačno stabilna, ima dovoljno ugovorenih poslova, plaće se redovito isplaćuju i poslovnu će godinu završiti s pozitivnim rezultatom, gotovo na razini prošlogodišnjeg - naveo je Štrangarević.

Igor Gavrić (HDZ) upitao je da li je razmotrena mogućnost ponovnog paljenja javne rasvjete u punom opsegu zbog sigurnosti građana, posebice učenika koji se po mraku vraćaju kući iz škole. Dražen Čulig, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i graditeljstvo, najavio je kako će se paralelno s blagdanskim uređenjem grada započeti s paljenjem rasvjete, ponajprije na izrazito problematičnim mjestima, na rubnim dijelovima grada te ići prema središtu.

- Na šetnicama i dijelovima gdje nema potrebe za paljenjem javne rasvjete nećemo ništa mijenjati, a troškovi će nam porasti za oko 100 tisuća kuna mjesečno - pojasnio je Čulig.

Dragana Korpoš
VIJEĆNICI HDZ-a NAPUSTILI SJEDNICU
Nakon aktualnoga sata vijećnici HDZ-a napustili su vijećnicu, a kako je pojasnio Nikola Mažar, sazvana je u Dane sjećanja na žrtvu Vukovara.

- Troje naših vijećnika ostalo je bez očeva, a četvrti je prošao srpske koncentracijske logore. U tim danima tražiti od njih da čitaju materijale za sjednicu degutantno je. Također, tek jučer smo dobili financijska izvješća gradskih tvrtki o kojima bi trebali raspravljati. Predsjednik Vijeća Željko Sabo konstantno krši poslovnik i ne želimo sudjelovati u tome - rekao je i dodao da je sjednica sazvana samo kako bi se maknuli reflektori s događanja u Komunalcu, da je na djelu devastacija gradskih tvrtki i Vukovarci gledaju pad Penavina holdinga koji najviše šteti djelatnicima.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike