Regija
GRAD ĐAKOVO POVEĆAO IM IZNOS

Dijelu umirovljenika božićnica veća 100 %
Objavljeno 24. studenog, 2022.
ĐAKOVO - Uoči ovogodišnjih blagdana dobra vijest za umirovljenike i druge građane koji ostvaruju pravo na božićnicu Grada Đakova jer ide njihovo povećanje - umirovljenicima s najnižim primanjima i za 100 posto.

Gradonačelnik Marin Mandarić donio je Odluku o dodjeli božićnice umirovljenicima, korisnicima zajamčene minimalne naknade (ZMN) Centra za socijalnu skrb (CZSS), korisnicima prava na osobnu invalidninu i korisnicima naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji s područja grada Đakova. Pravo na nju imaju umirovljenici koji imaju mirovinu do 2600 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom. Oni s mirovinom do 1500 kuna zajedno sa zaštitnim dodatkom ostvaruju pravo na božićnicu od 400 kuna, oni što imaju mirovinu od 1500,01 do 2000 kuna zajedno sa "zaštitnim" dobit će 300, a oni s mirovinom od 2000,01 do 2600,00 kuna zajedno sa "zaštitnim" božićnicu od 200 kuna, Korisnici ZMN-a CZSS-a, korisnici prava na osobnu invalidninu i korisnici naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji ostvaruju pravo na božićnicu od 300 kuna.

- Svjesni vremena u kojem živimo, koje je osobito teško za najranjivije skupine našeg društva, donijeli smo odluku da ove godine znatno povisimo iznos božićnice onima koji su u najvećoj potrebi. Tako smo za naše umirovljenike s najnižim primanjima iznos božićnice s dosadašnjih 200 kuna udvostručili, odnosno sada imaju pravo na božićnicu od 400 kuna. Razmjerno visini mirovine, nadalje, umirovljenici imaju pravo na 300 ili 200 kuna. Dakako da nismo zaboravili ni korisnike koji ostvaruju prava u CZSS-u, kojima je također iznos s dosadašnjih 200, povećan na 300 kuna, kao ni korisnike naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji - kaže Mandarić.

Uz zahtjev za ostvarivanje prava na božićnicu potrebno je priložiti odrezak o mirovini, odrezak od ZMN-a CZS-a, odrezak o isplati osobne invalidnine te rješenje/dokaz o isplati naknade za nezaposlene branitelje ne starije od tri mjeseca te osobnu iskaznicu na uvid. Božićnica se preuzima u "Reichsmanu", korzo, svaki radni dan od 9 do 14 sati, od 29. studenoga do 16. prosinca. S. Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana