Osijek
MATICA UMIROVLJENIKA

Susret pjevačkih zborova
Objavljeno 23. studenog, 2022.
U organizaciji Matice umirovljenika grada Osijeka i Osječko-baranjske županije, a pod vodstvom predsjednice Marije Sužnjević, održan je susret pjevačkih zborova. Sudjelovali su zborovi iz Našica, Petrijevaca, Čepina, Ernestinova, Antunovca, Bilja i Osijeka.

Zbor Matice umirovljenika grada Osijeka osnovan je 1946. godine, i od tada aktivno sudjeluje na mnogim događanjima. Neki od zborova u županiji djeluju kraće, ali vrlo uspješno. Udruga, kažu nam, iznimno cijeni njihov trud te za njih svake godine organizira susrete pred više od 400 uzvanika koji, kako kažu, uvijek budu oduševljeni njihovim repertoarom i snagom glasa. Susreti pjevačkih zborova organiziraju se i na državnoj razini, svake godine u drugom mjestu diljem Lijepe Naše.

- S mnogo veselja i radosti dolaze umirovljenici od Iloka do Dubrovnika. Glazba je lijek za mnoga zdravstvena stanja, bolesti i poremećaje kod čovjeka. Slušanje glazbe pomaže kod stvaranja korisnih kemikalija u mozgu, stvara osjećaj sreće, a smanjuju se strah i depresija. Glazba pospješuje kognitivnu funkciju i koordinira motoričkim sposobnostima, pa nije čudo što umirovljenici na susretima zaborave na sve svoje bolove i brige, što je i cilj Udruge koja čini sve što može za svoje članove - rekla je Marija Sužnjević, predsjednica Matice umirovljenika grada Osijeka i Osječko-baranjske županije. I.Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana