Sport
KATIA ŠEGAVČIĆ

Nova kata spremna za Europsko prvenstvo
Objavljeno 24. studenog, 2022.
Već neko vrijeme odličnim rezultatima na karate natjecanjima pozornost privlači Katia Šegavčić. Za mladu članicu osječkog Hrvatskog sokola, učenicu iskusnog Zvonka Biondića, možemo reći da je trenutačno najperspektivnija osječka karatašica i jedna od najperspektivnijih hrvatskih karatašica koje izvode kate. Rijetko je kada imamo prilike vidjeti na domaćem terenu. Takav slučaj bio je u subotu u Gradskom vrtu na Kupu Grada Osijeka, koji je ujedno jedno od tri izborna natjecanja za kadetsku, juniorsku i mlađeseniorsku reprezentaciju Hrvatske za Europsko prvenstvo koje će se sljedeće godine održati na Cipru. Katia si je odličnom izvedbom i najvećim ocjenama već nakon Osijeka trasirala mjesto u reprezentaciji i samo bi sportska nepravda ili neka druga situacija na koju se ne može utjecati mogla spriječiti Katiju da i nakon nastupa u slovenskom Trbovlju sljedećeg mjeseca i u siječnju u Samoboru ne potvrdi svoje mjesto u kadetskoj reprezentaciji Hrvatske.

Katia je, naime, već članica reprezentacije. Iza nje je već nastup na Svjetskom prvenstvu u turskoj Konyiji gdje nije uspjela proći u drugi krug natjecanja. No Konya joj je bilo jako vrijedno iskustvo.

- Na Svjetskom prvenstvu bila je iznimna konkurencija. Dobro sam odradila prvu katu i vjerovala sam kako mogu proći, no očito moram još više trenirati za bolji plasman. Naravno, očekujem odlazak i na Europsko prvenstvo, ali nitko mi to ne može zagarantirati. Morat ću se još potruditi i moram to poslužiti.

Katia već razmišlja kako se što bolje predstaviti na Europskom prvenstvu. Već je u Osijeku radila katu koju inače ne radi na natjecanjima, ali će biti konkurentnija na međunarodnoj sceni.

- Katu iz stila Shito Ryu inače ne radim, ali moram je uvježbati upravo zbog Europskog prvenstva. Za početak je bilo jako dobro. Zadovoljna sam i izvedbom i ocjenom.

Ozbiljno je posvećena karateu. Učenica prvog razreda Druge osječke gimnazije, a osim škole isključivo je posvećena karateu.

- Izvan škole imam vrlo malo vremena. Sve je podređeno karateu. Radim i kondicijsku pripremu u Kaizen centru. Zapravo, učenju i treninzima najviše sam posvećena. Vjerujem kako je ispred mene još puno natjecanja i puno odličja - zaključila je mlada osječka ka(ra)tašica. K.Lacković
Možda ste propustili...

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

SUPERSPORT PRVA NOGOMETNA LIGA - 26. KOLO

BSK nije mogao pomoći sebi, ni susjedu iz Gradskog vrta

Najčitanije iz rubrike