Sport
BEZ PRAVA NA NOVI KIKS

Vatreni ne bi smijeli nikoga respektirati
Objavljeno 24. studenog, 2022.
Dalić je napokon shvatio, sad je potpuno drugačija situacija negoli prije četiri godine i Hrvatska je postala meta svima

Hrvatska ne može biti zadovoljna otvaranjem svjetske smotre. Osvojen je bod, ali ono što nije valjalo stav je i igra Vatrenih. Od viceprvaka svijeta očekuje se mnogo više, posebice kad joj s druge strane stoji reprezentacija tipa Maroka, koja ni sama nije očekivala da će se izvući neporažena. Izbornik Zlatko Dalić nije imao petlje napasti Marokance. Ostaje pitanje zašto tolika doza opreza, zašto je počeo samo s Kramarićem u napadu, trebalo je imati hrabrosti i možda od prve minute na teren poslati Livaju i Petkovića. Možda obojicu zajedno, ili Krami u napadu priključiti nekoga od njih. Mnogo je pitanja, a na izborniku je da dobro razmisli kako će Hrvatska izgledati u susretu s Kanadom i Belgijom, jer ništa nije izgubljeno, ali u nastavku prvenstva mora biti drugačije negoli što je to bilo s Marokom.



Polovično zadovoljni


- Očekivali smo ovako tešku utakmicu. Protivnik je bio dobar, kompaktan, očito su se spremili za nas, svi su stajali iza lopte i vrebali protunapad. Moram reći da smo bili pomalo pod ručnom kočnicom, s premalo dubine i okomitosti. Igrali smo s posjedom lopte i kontrolom, ali je falilo odlučnosti i hrabrosti - kazao je Dalić, uz dodatak da je svjetska smotra tek počela. Da, ali isto tako je do prije dva dana najavljivao da je Maroko ključ te da tu utakmicu moramo dobiti za prolaz skupine.

- Mi za prolaz moramo osvojiti četiri, ili pet bodova. Idemo dalje - kazao je Dalić i napokon postao svjestan onoga što je svima već dugo jasno.

- Drugačija je situacija negoli prije četiri godine, očito smo mi sad svima meta.

Hrvatska nije izgubila, ali ovaj remi nije nešto pozitivno. Kao branitelj svjetskog srebra Vatreni su odmah trebali pokazati svoj renome, a ovako više nemamo pravo na kiks. Opet, kad su problemi mi smo obično najbolji, zato nema mjesta nekoj depresiji, ili negativnom stavu.

- To je prva utakmica i možemo biti polovično zadovoljni. Vidjeli smo da je Maroko dobar, dali su sve od sebe, imali su sjajnu podršku i čestitam im na tome. Odigrali su hrabro, a u skupini je još sve otvoreno i bit će to borba do zadnje utakmice - dodao je naš izbornik.

Sve je na nama


Hrvatski reprezentativci, koliko god tvrdili da ne smije biti negative, SP je tek počeo ili ona floskula bit ćemo bolji, nisu zadovoljni nakon Maroka. Išli su po pobjedu, a uzeli samo bod.

- Nismo bili loši, ali nismo odigrali svoju najbolju utakmicu - kazao je Majer, koji je igrao posljednjih deset minuta, a bile su to njegove prve minute na nekom velikom natjecanju.

- Sretan sam zbog debija na svjetskom prvenstvu, naravno, bio bih sretniji da smo uspjeli osvojiti tri boda. Možda je bio dojam da nismo preuzeli rizik, ali nije to baš tako lako. Bila je to prva utakmica, teško je odmah preuzeti neki veliki rizik. I dalje smo u dosta dobroj situaciji, i dalje sve ovisi o nama, vjerujem kako ćemo proći utakmicu - optimističan je Majer.

Nakon remija s Marokom na redu je susret u skupini F s Kanadom. Dalić mora pronaći rješenje, posebice u napadu, u kojem Hrvatska izgleda očajno, ako forsira Kramarića samo da se ovaj ne naljuti, onda je to pogreška nad pogreškama. Dalić treba odbaciti oprez, riješiti se nekih okova i dati Modriću i družini da igraju kako znaju i umiju, a znaju jako dobro. Uz to, treba nekako "trgnuti" Kovačića, može on i mora bolje. Valjda će i biti bolji, tako je obećao.

- Sigurno ćemo analizirati ovu utakmicu i biti bolji u novoj. Idemo se dobro oporaviti. Analizirat ćemo Kanadu, vidjeti dobre i loše strane... Hvala navijačima što su bili u velikom broju, neka nas nastave bodriti, mi ćemo im se odužiti na terenu - poručio je Kovačić.

Ivana Liović
Dejan Lovren

hrvatski branič

Mrvicu smo razočarani, ali i zadovoljni s bodom. Mogli smo bolje. Što nam je nedostajalo? Završnica, lopta u dubinu, u pojedinim trenucima bili smo u grču, ne znam zašto, ali to ćemo popraviti. Očekivanja su bila velika, međutim, pitalo se i Maroko. Radi se o ozbiljnoj ekipi koja ima fantastične igrače. Držali su se čvrsto. Vjerujem u ovu ekipu, vjerujem da možemo napraviti mnogo bolje u drugoj utakmici.

Možda ste propustili...

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

IZBORILI PLASMAN NA SVJETSKO PRVENSTVO U UZBEKISTANU

Kustić: Uspjeh koji potvrđuje snagu hrvatskog futsala

Najčitanije iz rubrike