Crna kronika
ZAVRŠIO U PRITVORU NAKON DVIJE KRAĐE U VUKOVARSKOM KRAJU

Prodavao svete slike i krao od žena
Objavljeno 24. studenog, 2022.
Nakon što je 39-godišnjak ispitan u Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru, zbog sumnje da je okrao dvije žene starije životne dobi, završio je pritvoru. Odvjetništvo ga sumnjiči da se 19. listopada u Bršadinu, lažno se predstavivši kao osoba koja se bavi prikupljanjem pomoći prodajom slika crkvenog sadržaja, ušao je u kuću 75-godišnjakinje. Žena mu je dala nešto novca, a kada je vidio gdje žena drži novac, sumnja odvjetništvo, kasnije se vratio u kuću i ukrao 7000 kuna.

Slavonca se sumnjiči i da je 15. studenoga u Borovu ušao u kuću teško pokretne 90-godišnjakinje te se također lažno predstavio, a nakon što mu je žena dala određeni novčani iznos i vidjevši gdje ona drži novac, napustio je kuću i poslije se vratio te ukrao 3350 kuna. Državno odvjetništvo je, nakon ispitivanja 39-godišnjaka, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Vukovaru određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog postojanja osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da bi puštanjem na slobodu mogao ponoviti kazneno djelo, odnosno počiniti neko teže kazneno djelo. Sudac istrage je prihvatio navedeni prijedlog i odredio Slavoncu istražni zatvor.

Policajci iz Požeško-slavonske županije otkrili su i 18-godišnjaka s područja Daruvara koji se sumnjiči za krađe. Mladić je, u razdoblju od 27. do 30. svibnja, u mjestu Veliki Banovac, provalio u dvorišni objekt i ukrao bakreni kotao za rakiju 80-godišnjakinje. Također ga se sumnjiči i za tri krađe. Tako policija navodi kako je 18-godišnjak u razdoblju 9./10. lipnja, u ulici Krndija u Pakracu, ispred trgovine ukrao bicikl marke “Cube” u vlasništvu 31-godišnjaka. Nadalje, u razdoblju od 23. do 25. rujna, u mjestu Šeovica je iz nezaključanog metalnog kontejnera ukrao motornu pilu u vlasništvu 55-godišnjakinje. Daljnjim kriminalističkim istraživanjem policajci su utvrdili da je 18-godišnjak zajedno s 34-godišnjakom s područja Daruvara, u razdoblju od 1. svibnja do 1. listopada, u ulici Krndija u Pakracu, iz radionice koja se duže vrijeme ne koristi ukrao alat u vlasništvu 46-godišnjakinje i 47-godišnjaka. S.Lacić
Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

OROLIK I BELI MANASTIR

Jedan lopovluk riješen, drugi nije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

TEŠKA PROMETNA NESREĆA KOD JOSIPOVCA

Poginuo vozač u sudaru više vozila

2

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

3

OŠTEĆEN 55-GODIŠNJI SLAVONAC

Neznanac prijevarom podigao kredit od 8200 eura