Regija
MEĐUNARODNI DAN DJEČJIH PRAVA

Djeca vole pravo na igru i zabavu
Objavljeno 22. studenog, 2022.
SLATINA



Međunarodni dan dječjih prava slatinska Udruga AUM obilježila je sportsko-kreativnom radionicom, koja je održana pod pokroviteljstvom Grada Slatine, a koju je vodila predsjednica Udruge Svjetlana Dupan.



Inače, Međunarodni dan dječjih prava obilježava se 20. studenoga, jer je toga dana 1959. godine Generalna skupština UN-a usvojila Deklaraciju o pravima djeteta, a istoga dana 1989. godine Opća skupština UN-a usvojila je Konvenciju o pravima djeteta. Riječ je o dokumentima kojima je cilj radi dobrobiti djece promicati zajedništvo te svijest o položaju i uvjetima života djece diljem svijeta.



Djeca koju okuplja Udruga AUM na održanoj sportsko-kreativnoj radionici crtala su i bojila slike koje prikazuju temeljna dječja prava, i na taj način više saznala o toj temi, a najviše im se sviđa pravo na igru i zabavu. Super kidsice zabavile su se vježbajući na kolutovima i loptama za pilates, jer one znaju da je najlakše brinuti se o zdravlju kroz tjelesnu aktivnost i vježbu. One zato redovito dva puta tjedno vježbaju sa svojom voditeljicom u Udruzi AUM. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike