Regija
NA MISNOM SLAVLJU ISKAZALI JOJ ZAHVALNOST

Jelena Bijuklić 60 godina svira orgulje i vodi crkveni pjevački zbor u D. Motičini
Objavljeno 23. studenog, 2022.
DONJA MOTIČINA



Na misnom slavlju u crkvi Svih svetih u Donjoj Motičini provincijal Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, fra Milan Krišto, svečano je uručio Jeleni Bijuklić priznanje za 60 godina sviranja orgulja i vođenja crkvenog mješovitog pjevačkog zbora.



Fra Milan je zahvalio voditeljici zbora na svim tim godinama strpljivosti, vjere i upornosti. "Svi koji vode zbor ili predaju vjeronauk znaju kako je nekada teško uvesti disciplinu i motivaciju", istaknuo je fra Milan, koji je predvodio misno slavlje. Uz njega, suslavili su ispovjednik u samostanu u osječkoj Tvrđi, fra Zoltán Dukai, župni vikar osječke Župe Svete obitelji, fra Stjepan Hrkač, i župni vikar Župe sv. Antuna Padovanskog u Našicama, fra Zvonimir Lutrović, koji je na službi u filijalnoj crkvi Svih svetih u Donjoj Motičini.

Veliku obljetnicu Jeleni Bijuklić čestitali su i predali joj prigodne darove i načelnik Općine Donja Motičina Željko Kovačević i predsjednica Općinskog vijeća Ružica Mikičić.

Osim crkvenog pjevačkog zbora Jelena Bijuklić je više od 40 godina vodila i devetnicu Gospi Lurdskoj i obiteljsko-molitvenu zajednicu Kruničarke.

Prvi je put zasvirala na svetkovinu Krista Kralja 1962. i od tada pa sve do danas svake nedjelje svira u crkvi i vodi crkveni mješoviti pjevački zbor.

- Nakon osam mjeseci marljivog vježbanja, na blagdan Krista Kralja 1962. svirala sam svoju prvu veliku pjevanu misu. Od tada nisam prestala svirati. Prekidala bih samo kada bih rodila djecu, ali to bi bilo po mjesec dana i nakon toga počela bih opet svirati. Imala bih temperaturu, nitko ne bi znao, ni kod kuće ni u crkvi, da mi nije dobro, ali bih svirala - prisjetila se Jelena.

Svojim sviranjem, kaže Bijuklić, želi dati hvalu i čast Bogu te naglašava da su za nju najveće vrijednosti sveta misa, sviranje orgulja i vođenje zbora.

- Nije dosta naučiti svirati, sjesti za orgulje i odsvirati. Obično moraš i otpjevati liturgiju te druge podučiti. Treba znati svirati puno različitih skladbi, koje se sviraju ovisno o razdoblju i blagdanu, a, naravno, to i otpjevati. Ali u tome sam se jednostavno pronašla. Mislim da to čovjek nosi u sebi. Ne mogu se zamisliti bez glazbe – ističe 74-godišnja Jelena Bijuklić.

Zahvalila je fra Milanu na slavljenju svečane mise, ali i svojoj obitelji na podršci, a posebno je sretna što među brojnom unučadi ima i one koja svira. Snježana Fridl
Možda ste propustili...

POSAO ZA 60 RADNIH DANA

Golinci dobivaju LED javnu rasvjetu

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

U OBITELJSKOM CENTRU ĐAKOVAČKO-OSJEČKE NADBISKUPIJE

Otvaranje je Vrta arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike