Osijek
TRI KONCERTA U TRI DANA ZA 101. ROĐENDAN

Najboljoj glazbenoj školi u RH stigla ‘prijetnja’: Morate organizirati više koncerata
Objavljeno 22. studenog, 2022.

Tri su dana uzastopno, u Glazbenoj školi Franje Kuhača u nedjelju i ponedjeljak te sinoć u Arheološkom muzeju, nastupali najbolji mladi glazbenici, ali i njihovi profesori. Tako je to kada najbolja glazbena škola u Hrvatskoj slavi svoj Dan škole, odnosno 101. rođendan.
Kuhačevci su častili svoje Osječane besplatnim koncertima, a sve se tri glazbene večeri tražio stolac više, dok su iz prikrajka profesori slušali učenike - plodove svoga predanog rada. Ravnateljica Sunčana Bašić pojašnjava da su s koncertima počeli na rođendan Franje Kuhača.
- U nedjelju je bio koncert solista, djece koja su u nekoliko mjeseci uspjela svladati težak program i iznijeti to publici. U ponedjeljak smo ugostili prijateljske škole iz Rijeke, Pule, Zagreba i Subotice, s kojima godinama surađujemo, i naši ponajbolji solisti. Nakon toga su nastupili profesori Glazbene škole, naši ansambli, zbor, plesni odjel..., bilo je malo revijalnih točaka za širu publiku, ne baš sve sasvim ozbiljno - kaže Bašić, koja je izuzetno zadovoljna interesom građana koji su nazočnošću uveličali školsku proslavu.
Novu priliku gledati ih na djelu imat ćemo vrlo brzo. Bašić najavljuje "Božić s Kuhačevcima", dva koncerta zaredom. Građani očito željno iščekuju ovakve glazbene prigode, pa je ravnateljici, čuli smo, stigla čak i "prijetnja" da će ju prijaviti i pisati peticiju ne bude li organizirala koncerte, jedan bar za drugim, da mogu svi koji žele uživati u vrhunskim izvedbama.
- Ozbiljno smo to shvatili, ovakve nas prijetnje jako raduju, a adventski nastupi naši su najposjećeniji koncerti. Više od stotinu (i do 150!) izvođača na sceni, imat ćemo i plesne točke. Bit će to ozbiljna i kompletna glazbena produkcija, koju svi jedva čekamo, kaže.
Zapažen nastup imali su brojni mladi glazbenici, jedna od njih je i Lucija Pejić sa svojom profesoricom Ivanom Glavočević. Podršku im je dala i Miranda Glavaš-Kul, pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje i mlade.
- Nakon vremena u kojem ih nisu mogli imati, napokon smo dočekali koncerte, napokon možemo poslušati njihov rad. Brojne nagrade i titula najbolje glazbene škole u RH, što je posebna čast jer je tu jaka konkurencija, razlog su da budemo izrazito ponosni na njihov rad, trud i predanost. I gosti i naša djeca Glazbene škole bili su izvrsni. Trebaju nastaviti ovako, nije lako biti na tronu – poručila je Glavaš-Kul. D.Pejić

Možda ste propustili...

NOVI UPRAVNI ODJELI GRADA OSIJEKA DOBILI SVOJE VODITELJE

Bošnjak i Krmpotić imenovani su pročelnicima

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Radionice za trudnice i očeve

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana