BRUNO JOBST
14.5.2024., 00:00
MALI NOGOMET - TRI KORNERA PENAL
Prijave na turnir traju do 1. lipnja

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata organizira 21. malonogometni turnir Tri kornera penal. Ta je manifestacija jedna od rijetkih u gradu Osijeku tog tipa koja je preživjela sve nevolje s kojima se suočavala posljednjih godine. Turnir je odigran čak i u onoj zloglasnoj koronagodini, a s vremenom je izrastao u jedan od glavnih ljetnih događaja u Donjem gradu.

Utakmice se tradicionalno igraju na igralištu SD Olimpija na Zelenom polju, a ove godine organizator je odlučio natjecanje provesti u šest uzrasnih kategorija. Turnir se igra u sustavu 5+1 što mu daje dodatnu draž jer on pruža veću mogućnost iznenađenja. Perjanica turnira je, naravno, seniorska konkurencija, iako se nerijetko znalo dogoditi da veteranski susreti pariraju po zanimanju gledatelja seniorskom uzrastu.

Prijave za sudjelovanje na turniru su u tijeku, a primaju se svakog dana do 1. lipnja u Caffe bar 5, Zeleno polje 32. Odigravanje prvih utakmica planiran je za 3. lipnja. Kotizacije za nastup iznose 100 eura za seniorsku i veteransku (igrači s 35 godina i stariji) konkurenciju, te 20 eura po momčadi za četiri mlađe uzrasne kategorije u kojima će se natjecati limači (igrači rođeni 2015. i mlađi), početnici (2013. godište i mlađi), mlađi pioniri (2011. i mlađi), te stariji pioniri (2009. i mlađi).

U seniorskoj i veteranskoj konkurenciji predviđen je novčani nagradni fond. Tako će četiri prvoplasirane seniorske momčadi između sebe podijeliti iznos od 2100 eura, dok je za prva četiri mjesta u veteranskoj konkurenciji predviđen ukupni fond od 1000 eura. Naravno, bit će nagrađeni i najbolji pojedinci (igrač, vratar i strijelac) u svim kategorijama. Ono što taj turnir čini posebno privlačnim za gledatelje jest slobodan ulaz u sve dane odigravanja turnira. Treba podsjetiti kako je prošlog ljeta zahvaljujući Gradskoj upravi i JP Sportski objekti igralište SD Olimpija na kojem se odigrava turnir bilo temeljito preuređeno, što je momčadima i gledatelji donijelo veći komfor.

Inače, prošlogodišnji pobjednici turnira su Veker građevinski materijali u konkurenciji seniora, te Auto Baranja Skripta kod veterana. D.Keler{embed_infobox_gray}258932{/embed_infobox_gray}